Chiar daca exista antivirus gratuit, companiile si unii utilizatori continua sa creada in solutiile pentru
securitate IT furnizate de profesionisti. Parca e mai bine cand stii ca ai suport tehnic la nevoie, cand stii ca in spatele solutiei sunt specialisti bine platiti. Solutiile gratuite nu ofera protectia completa – au si ele versiuni cu plata pentru asta. Dar sa revin la evenimentul de azi.

20110913-110704.jpg

Asa cum va spuneam, Eset lanseaza azi noile versiuni Nod32 Antivirus si Smart Security, generatia 5. Compania este prezenta la nivel mondial, are 700 de angajati, iar anul trecut cresterea vanzarilor a fost de 500%. Au 100 de milioane de utilizatori si venituri de 137 milioane de euro in 2010.

ads

Oficialii Eset spun ca sunt numarul unu pe piata din Romania ca numar de aplicatii instalate. Produsul este certiicat Virus Bulletin, Av-Comparatives si are un istoric cu cele mai multe premii de acest gen luate an dupa an. Spre deosebire de alte solutii de securitate care iau premii o data la cativa ani sau mntioneaza premii luate in alti ani, cu alte versiuni ale solutiilor.

Top antivirus in Romania:
-Nod32
– Avast (free)
– Avira (free)

* conform datelor Eset

Noua generatie de produse Eset aduc o gramada de imbunatatiri. Instalarea se face rapid si fara batai de cap, iar noua generatie Smart Security are Parental Control cu peste 26 de setari diferite. De asemenea sunt multe functii avansate pentru protectia datelor, solutii pentru laptop (reduce consumul de energie cand esti pe baterie), mod de lucru pentru jocuri si multe altele.

Ca si pina acum, cea mai impprtanta functie a produselor Eset ramane utilizarea minimala a resurselor PC-ului. Sunt numarul 1 conform studior indepenente, in tabelul prezentat Kaspersky folosea aproape de doua ori mai multe resurse (procesor, RAM).

Update-urile se fac automat incepamd cu versiunea 5. Inclusiv cand se va lansa generatia 6, update-ul va fi automat.

Eset include de asemenea tehnologii Cloud, rating de reputatie pentru aplicatii si detectie avansata. SysRescue este o functie de backup si recovery. SysInspector analizeaza sistemul si poage realiza optimizari.