Magazinul dedicat fotografilor, F64, a marcat astăzi 18 ani de la lansare. Piața foto continuă să fie într-o scădere la nivel anual, dar există zonele de servicii și închiriere prin care compania a reușit să se impună.

Anul trecut a scăzut cifra de afaceri cu 10%, în trend cu piața foto. Anul acesta cifrele se mențin, câteva categorii noi au reușit să aducă venituri mai mari.

Pe aparate foto nu există o scădere foarte mare, piata este împărțită 50-50 între DSLR și mirorless. Scăderea este mare la aparate compacte și a atins minus 30% anul trecut. Numărul de aparate compacte era pe vremuri 90% din vânzări, acum sunt că număr de unități vândute la fel cu DSLR-urile.

Creșterea vine din zona de video, din zona de accesorii pentru filmare: microfoane, stabilizare, fundaluri, lumini și așa mai departe. Din zonă de vlogging până la studiouri profesionale video.

Au mai dezvoltat partea de printare a fotografiilor, le trimiteți online și sunt printate, pot veni prin curier sau le puteți ridica din magazin. Colaborează de asemenea cu un laborator pentru developarea fotografiilor de pe film. Vând în continuare telefoane, dar numai unele modele, cele specializate foto sau video.

În plus F64 s-a concentrat pe zona de evenimente prin țară, împreună cu partenerii. Investiții în educație și specializarea în fotografie.

Se fac îmbunătățiri în platforma F64, de la conturile personale, modulul de căutare, wishlist și alte asemenea. S-a investit în depozit și sistem de logistică mai bun pentru echipamente. Depozitul are 2000 de mp, spre fabrică Tuborg, este gata, dar nu a primit toate aprobările necesare deschiderii.

Au organizat cu ocazia aniversării și un eveniment împreună cu partenerii, au fost prezentate camere foto și obiective Sony, Panasonic, Canon și de asemenea echipamente de editare de la Asus sau Acer.

F64 continuă să caute un investitor pentru a dezvolta compania la nivel european, dar deocamdată nu au reușit să găsească unul. Compania are 140 de angajați acum.