Magazinul online foto F64 marchează astăzi 17 ani de la înființarea companiei, avea doar 4 angajați în 2001. Acum este unul dintre cele mai cunoscute branduri din ecommerce în România. Vor să se extindă în țară și ulterior să înceapă expansiunea în Europa.

Marian Alecsiu , F64

Anul 2018 a fost unul de consolidare pentru F64, spune Marian Alecsiu, co-fondatorul companiei. Echipa F64 este alcătuită din 145 de angajați. S-au făcut modificări la platformele tehnologice folosite în companie, precum Warehouse Management și urmează trecerea la un depozit mai mare. S-a schimbat iar site-ul magazinului online. Vânzările F64 pe partea de online au crescut în 2018 în linie cu trendul ascendent al comerțului electronic, ponderea acestora din volumul total situându-se la 66%.

Telefoanele încep să înlocuiască tot mai mult aparatele foto, iar DSLR a început să piardă teren în fața camerelor foto mirrorless, aceste trenduri se observă și în cifrele de vânzări F64. Anul acesta nu este în plan o creștere a cifrei de afaceri, se poate atinge nivelul anului anterior. Atunci au atins 122,4 milioane de lei cifră de afaceri. Ca profitabilitate stau mai bine în 2018 comparat cu anul anterior.

Dronele și camere de acțiune au devenit categorii de produse tot mai importante pentru pasionații de fotografie / video. F64 va începe anul acesta extinderea la nivel național, ca un pas important pentru a obține creșterea afacerii anul viitor. Va fi extins la nivel regional tot conceptul magazinului, nu doar partea de vânzare de dispozitive. E vorba de cursuri de fotografie, evenimente speciale dedicate fotografilor, expoziții, lansări și toate celelalte. Primul pas va fi făcut la Cluj Napoca, unde brandul este apreciat și există o comunitate puternică a pasionaților de imagine.

Următorul pas va fi extinderea brandului F64 pe piețele europene, iar Marian Alecsiu a menționat Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Germania.

Astazi are loc cea de-a doua ediție a evenimentului F64 “Photo Story”, intitulata “The Future is Visual”. Participantii au posibilitatea de testare a celor mai performante echipamente foto și accesorii Sony, Canon, Panasonic, Olympus, Benq, Kingston sau GoPro. Tot în cadrul evenimentului vor avea loc și două expoziții de fotografie.