Am fost azi pînă în Pipera, la Școala Americană, la deschiderea oficială a evenimentului First Tech Challenge, o competiție de robotică care reunește echipe din mai multe țări, fiind prezentată drept cea mai mare competiție de gen din Europa de Est. Sunt trei echipe românești în concurs – una chiar de la Școala Americană, una de la colegiul tehnic Petru Maior și una de la o școală din Voluntari. Apropo, chiar e neașteptat de mișto Școala Americană, nu e deloc de luat în râs, chiar dacă se află în Pipera.

First Tech robotics challenge

Click pe imagini pentru mărirea lor.

[nggallery id=332]

Finala evenimentului este însă mâine. Interesantă ideea ca premiul I să nu fie acordat unei echipe, ci fiecare echipă este obligată să facă alianțe, iar cea mai bună alianță va câștiga locul întâi – îi învață să colaboreze mai bine.

UPDATE (29.03.2012): Concursul a fost câștigat din alianța formată din elevi de la Grupul Scolar “Nicolae Bălceascu” Voluntari și elevi ai Școlii Americane din București.

Evenimentul este susținut de Romtelecom, Rockwell Collins, General Dynamics și PTC – companie specializată în software CAD.

First (For Inspiration and Recognition of Science and Technology – http://www.usfirst.org/) este o organizație creată de un inventator care vrea să-i încurajeze pe tineri să descopere știința și tehnologia.

La ediția de la București participă echipe din Bulgaria, Ucraina, Croația, Serbia, Polonia, FYROM, Cehia – precum și o echipă particulară care a aflat de turneu și s-a înscris.

Video

Am mai adăugat două clipuri, aici și aici.