HP lasnează azi în România modelele Spectre 13 și Spectre X360, două ultraportabile cu design special și tehnologii avansate, disponibile din noiembrie în magazine. Am avut ocazia să recapitulăm câteva informații despre HP și divizia locală, plus alte informații oficiale.

Am văzut noul showroom HP din Pipera și puteți vedea în galeria foto de la final multe alte produse ale companiei.

Este primul eveniment local după ce s-au despărțit diviziile hardware HP Inc și HP Enterprise în 2015. HP Inc este noua companie prezentă și în România, fiind unul din centrele mari din zona EMEA. Este al treilea centru din EMEA ca număr de angajați. Sunt peste 1000 de angajați, iar lunar sunt circa 100 de posturi deschise pe site-ul companiei. Focusul HP Inc. este pe computere pentru business. Compania rămâne pe locul 1 la nivel global, conform IDC, atât pe PC-uri, cât și pe imprimante.

HP Spectre X360.
Este un ultraportabil cu ecran de 13 sau 15 inch. Rezoluții pînă la 4K și ecran Touchscreen, margini extrem de subțiri, compatibil Windows Ink, se poate folosi un creion digital pentru a scrie pe ecran. Noul display are funcția de Privacy Filter, deși ecranul se vede perfect indiferent de unghi, la anumite subiecte sensibile, în avion, acest filtru face informația vizibilă doar pentru cel care lucrează. Blochează afișarea în lateral. Se apasă doar un buton. Ecranul este rotativ, se poate folosi în modul cort.

Laptopul are procesoare din generația a opta de la Intel, Core i5 sau i7, are SSD pînă la 1TB, memorie RAM pînă la 16GB, poate fi folosit pentru aproape orice aplicație intensivă fără probleme. Are un record de autonomie de 16 ore.

Laptopul are cititor de amprentă pe lateral, similar cu cel de la telefoane, puteți debloca Windows cu amprenta. Este compatibil și cu Windows Hello. Conectivitate bună Type-C, are porturi USB Thunderbolt, se și încarcă pe el, se poate conecta la dock, se pot pune acceleratoare grafice externe conectate la dock pentru jocuri.

HP Spectre 13.
Este un ultraportabil cu ecran de 13 inch, este cel mai subțire ultraportabil cu touchscreen. Ecrane 4K, dar nu are filtrul de privacy de care discutam mai sus. Are procesoare quad-core, cântărește 1,1 kilograme. mai subțire decât o baterie AAA, are procesoare din generația a opta, SSD pînă la 1TB, conectare similară cu modelul X360, inclusiv dock-ul de conectare care este și el destul de mic, poate fi luat în geantă.

Prețuri similare cu produsele ultraportabile premium din aceeași gamă. Am să revin cu detalii pe tema asta. Noile versiuni vor fi în magazine din noiembrie, începând cu eMAG, cu diverse configurații.

Galerie foto