Huawei a lansat azi oficial sistemul de operare Harmony OS și noi dispozitive compatibile. Despre gadgeturi circulă zvonurile de câteva săptămâni, nu avem vreun telefon. Ci televizoare, tablete, ceasuri smart.

huawei harmony os

Sistemele de operare actuale nu sunt pregătite pentru noua eră a dispozitivelor interconectate. Harmony Os vrea să aducă aceeași experiență pe toate dispozitivele.

Harmony a fost menționat de prin 2019, dar acum au prezentat noua versiune, a doua generație. Ea va funcționa pentru prima dată pe o gamă mai largă de produse Huawei, de la smartphone-uri, tablete și ceasuri inteligente. Și evident pe televizoarele inteligente Huawei. Teoretic înseamnă că Huawei nu va mai folosi sistemul de operare Android. Huawei a proiectat Harmony pentru a servi ca alternativă la serviciile Google pe care s-a bazat anterior. Practic însă, arată chiar și în demonstrații chiar la fel. Poate cu o interfață ușor modificată.

ads

Sistemul de operare seamănă foarte mult cu Android, dar se văd și modificările. Specialiștii Huawei spun că va rula similar și pe ceas, bandă de fitness, dar și pe televizor sau tabletă. Au modificat sistemul de control (Control Panel), cu focus pe diversele dispozitive smart conectate din casă. Poți controla mai bine boxele, dispozitive inteligente, routere și așa mai departe.

Huawei Watch 3

Huawei Watch 3 este primul ceas inteligent care rulează pe sistemul de operare Harmony OS. Are un ecran AMOLED de 1,43 inch care poate atinge luminozitatea de 1000 nits. Carcasa este din oțel inoxidabil și are curea cu efect de piele cusută. Există un senzor de temperatură, pe lângă cel de ritm cardiac Huawei TruSeen 4.5. Are și abilități SpO2. De asemenea, are GPS – și dacă optați pentru ediția Watch 3 Pro, acesta va fi GPS cu două canale care va spori masiv precizia.

Există 17 moduri de urmărire sportive „profesionale” care oferă informații suplimentare, inclusiv alergarea, ciclismul și HIIT. Și există 85 de profiluri de antrenament standard care oferă doar informații standard despre ritmul cardiac și arderea caloriilor. De asemenea, oferă detecție automată a antrenamentului, care va începe atunci când detectează activități de mers pe jos, alergare, eliptice sau de canotaj.

Au lansat și Huawei Watch 3 Pro, Freebuds 4, tableta MatePad Pro și monitorul Huawei MateView.