Huawei P8, pe care îl văzusem la un eveniment, a fost astăzi lansat oficial în România. Este un smartphone bun, dotat cu tehnologii noi, dar cu un preț de nerefuzat. Din câte am auzit ajunge în oferta Orange, am să vă scriu mai multe pe tema asta în curând.

Huawei P8 - lansarea  oficiala
Huawei P8 – lansarea oficiala

Huawei P8 este modelul cu care compania chineză vrea să concureze terminalele de top de la Samsung, HTC sau LG. Are un display FHD cu diagonala de 5,2 inch, cu tehnologia nouă IPS-NEO – mai luminoasă și cu un consum energetic redus. Procesorul este realizat de compania chineză, este botezat Kirin 930 – un octa-core pe 64 de biți, pe arhitectura big.Little, cu 4 nuclee la 2.0GHz, plus 4 nuclee la 1.5Ghz. Dispune de 3GB de RAM și are versiuni de 16/64 GB plus slot de carduri de memorie. Camera foto de pe spate are senzor de 13 megapixeli, un procesor de imagine dedicat „de nivelul DSLR”. Camera frontală de selfie are senzor de 8 megapixeli. Bateria este de 2.800 mAh. Din câte am auzit acum va costa 1900 de lei, înainte fusese poziționat la 2.200 lei, cam scump.

Evenimentul a fost de mare anvergură, cu George Buhnici și JoJo pe post de gazde, cu vedete din televiziune, radio, internet. Câteva poze mai jos: