Huawei a lansat astăzi HarmonyOS 2.0 în cadrul Huawei Developer Conference 2020 și a anunțat că anul viitor vor lansa primele telefoane HarmonyOs. Vor avea pentru acest proiect și furnizori de chipuri, memorii, ecrane și camere foto pentru telefoanele Harmony OS. Nu au detaliat cine. Evident, dezvoltatorii software vor face aplicații pentru acest OS. Au pus accentul pe buna relație cu dezvoltatorii software cu care au populat AppGallery și continuă colaborarea pentru alte proiectele viitoare.
Au prezentat în plus HiCar și HiLink, noi platforme separate dezvoltate de compania chineză.  De la ora 15:00 aflăm și noile produse care vor fi lansate de Huawei.

Am urmărit online primul keynote din cadrul Huawei Developer Conference 2020 și am notat mai jos principalele noutăți. Au prezentări și pe zona de hardware dar și pe sofware. Rămâne un mister ce va face Huawei legat de procesoare, memorii, display-uri și alte componente hardware. Interdicțiile americane intră în vigoare din 15 septembrie.

Huawei Developer Conference 2020 live text

Richard Yu, CEO al Consumer Group, a urcat pe scenă.

Richard Yu prezintă planul de dezvoltare pînă acum

Ecosistemul hardware – software dezvoltat de Huawei este tot mai mare, a explicat el.

ecosistemul Huawei

Vânzările Huawei continuă să crească în ciuda tuturor restricțiilor.

vanzari huawei smartphone venituri

Creșteri de peste 100% pe unele domenii, lider mondial pe majoritatea segmentelor.

Huawei lucrează acum cu 1,8 milioane de dezvoltatori software pentru a aproviziona App Gallery. Această aplicație are aproape 500 de milioane de utilizatori la nivel global. S-au făcut miliarde de download-uri din magazinul de aplicații.

Face trimitere directă la Apple: vreți un ecosistem deschis sau unul complet închis? Huawei vrea să construiască un ecosistem bazat pe tehnologii open source, spune Richard Yu. Au dezvoltat și o soluție Huawei HiCar, soluție pentru divertisment în mașină și conectarea cu telefoanele Huawei pentru transfer de muzică, apeluri și așa mai departe.

Huawei HiLink este o soluție pentru conectarea dispozitivelor Internet of Things (IoT). Suportă peste 120 de categorii de produse și au 400 de milioane de instalări ale platformei la nivel global. Huawei a obținut cele mai importante certificări de securitate IT pentru gestionarea datelor, cu peste 15 data centere la nivel global și criptare de nivel superior.

Huawei HarmonyOS 2.0

Huawei HarmonyOS 2.0 este lansat oficial astăzi. Este un sistem de operare care permite colaborarea între toate device-urile smart folosit sistemul de gestionare a datelor securizat descris mai sus. Device-urile vor comunica instant pentru a se adapta imediat la situația în care se află utilizatorul. De exemplu, intră în mașină și se conectează la HiCar, atunci apelurile se deschid automat hands free, iar utilziatorul nu este deranjat de alte notificări, apar pe sistemul mașinii. Dacă a parcat și iese, situația se schimbă iar.

Anul viitor vom vedea primele telefoane Huawei HarmonyOS, promit oficialii companiei.

Huawei va suține toți dezvoltatorii chinezi pentru a se extinde pe piața globală. Au dat exemplu TikTok, AliExpress, Didi și alții.

Wang Chenlu, directorul departamentului Software la Huawei, a urcat pe scenă. El a prezentat detalii tehnice și specificații ale HarmonyOS și cum EMUI se poate adapta la noul sistem de operare. Va include de asemenea tehnologia multi-screen, transferul rapid de pe telefon pe laptop Huawei Share, va comunica cu HiCar sau HiLink.

Cehnlu a avut o lungă prezentare privind arhitectura de securitate a noului sistem de operare și soluții tehnice pentru dezvoltatorii software. Platforma Huawei va fi deschisă și pentru ceilalți producători hardware, astfel încât să există multiple device-uri folosind Harmony OS.

Parteneri hardware pentru Huawei

Șeful Huawei a anunțat oficial că există pentru anul viitor cinci parteneri hardware care vor furniza șapte modele de procesoare pentru Harmony OS. Alți cinci parteneri vor furniza module WiFi, Display și camere foto. Cinci parteneri hardware vor furniza plăci de bază (development boards) și doi parteneri vor furniza alte soluții. Huawei nu a nominalizat companiile.

Au parteneriate și pe zona Smart Home pentru a folosi HarmonyOS în zona de device-uri inteligente pentru acasă.

Actualizez acest text în timp real…