Ieri seară într-o atmosferă de maximă hipstereală s-a lansat în România Huawei Watch, un ceas smart cu Android Wear care are un preț de referință de circa 400 de euro. Rămâne cum am spus – gadgetul este interesant, dar Huawei vrea să treacă de la nivelul de producător de gadgeturi accesibile la cel de brand de top într-un timp foarte scurt.

huawei watch

Iar smartwatch-ul nu are încă suficiente atuuri ca să fie un produs mass-market. Este pentru cei care poartă ceas de obicei sau fac sport și vor să aibă un accesoriu smart care monitorizează activitatea.

Ecranul Huawei Watch are un diametru de 42 mm, zic ei că este dimensiunea tradițională a ceasurilor de mână. Am văzut multe variante atât de culori, precum auriu, argintiu sau negru, dar și dintr-o varietate de fețe ale ceasului și brățări dedicate.

ads

Cureaua ceasului măsoară 22 mm, iar utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de variante, precum brățară din oțel inoxidabil, brățară de culoare aurie, rose, sau curea de piele maro și neagră.

Ecranul este AMOLED, complet circular, cu diametrul de de 1,4 inch, acoperit cu cristal de safir rezistent la zgârieturi și are un cadru din oțel inoxidabil. Rezoluția este de 400 x 400 pixeli, cu o densitate de 286 ppi și rata de contrast 10,000:1.

Avantajul ar fi că se conectează și la dispozitive Android, dar și la iOS. Autonomia este mai bună decât la produsele de top ale competiției, dar nu se apropie de Vector Watch sau brățări de fitness…

Rămâne să vedem ce succes va avea local 🙂