Am ajuns azi la IFA, iar prima oară o să vă povestesc despre noutățile Philips. Conferința de presă a început cu partea de gătit, unde invitatul surpriză este Jamie Oliver, care a creat o serie de accesorii noi pentru bucătărie împreună cu inginerii Philips. Dar sunt și o mulțime de alte noutăți.

Jaie Oliver & Philips - IFA Berlin 2012
Jaie Oliver & Philips – IFA Berlin 2012

Click pe imagini pentru mărire. Mai jos aveți și cu filmul cu Jamie.Gadgeturi Philips

Philips Fidelio are parte de accesorii noi – design, focus pe sunet de calitate, materiale premium. Fidelio Wireless HiFi se conectează la smartphone, tabletă, iOS sau Android, dar poate fi conectat direct la Internet la diverse servicii online.

Da, au relansat și radioul original din 1956, acum conectat la Internet. Design retro și sunet mult mai bun. Căști Fidelio, dar și alte accesorii. Philips lansează și o serie de accesorii care funcționează cu smartphone-uri și tablete – de exemplu smart-tag-uri care îți permit să îți găsești portofelul pierdut.

Au accesorii care permit streaming-ul direct pe televizor, dar și monitorizarea de la distanță a casei.

Maarten de Vries - TP Vision
Maarten de Vries – TP Vision

Televizoarele Philips

TP Vision – joint-venture-ul pe zona de televizoare are de asemenea o mulțime de noutăți. Televizoare Smart, 3D, cu o caliate a imaginilor peste competiție. Philips are o tradiție în zona de televizoare din 1920. Combinația cu TPV oferă și capacitate de producție suplimentară, tehnologii noi, reduceri de costuri per-total.

Piața de televizoare stagnează; 245 milioane de unități pe an în 2012. Creșterea va veni din trei direcții: Smart TV (în 2015 80% din televizoarele vândute vor fi inteligente). Dintre modelele Philips, 80% sunt deja Smart-Enabled, vor să le facă 100% în curând. Al doilea segment este cel design – televizoare subțiri, care arată foarte bine în casă. Prețurile continuă să scadă, acum cumperi un TV cu diagonala 46 de inchi la prețul la care în 2010 luai 40 de inchi. Philips crede că segmentul 46″ va deveni dominant în următoarea perioadă.

Pe diversele nișe ale industriei Philips este în primii trei jucători, spune CEO-ul TP Vision, Maarten de Vries. Compania oferă toată gama de televizoare, de la ecrane mici, pentru bucătărie sau dormitor, pînă la cele mai mari dimensiuni, cu tehnologii de ultimă generație.

Philips 6900 Series are design subțire cu ramă aproape invizibilă, Smart TV și Ambilight 2. TPV recunoaște de asemenea evoluțiile în interacțiunea cu televizorul, așa că au lansat azi o telecomandă inteligentă, cu tastatură qwerty integrată și funcție de mouse/pointer.