iPhone 13 de la Apple a sosit oficial. Modelul entry-level vine în două versiuni: cel normal de 6,1 inch și iPhone 13 Mini de 5,4 inch. Ambele au același aspect ca modelul de anul trecut, doar cu un notch mai îngust, cu 20% mai mic decât anul anterior. Nu este chiar aspectul minimal pe care îl oferă afișajele de pe telefoanele Android, dar este o îmbunătățire.
Telefoanele sunt livrate din 24 septembrie. Au mai lansat: iPad Mini 6, Apple Watch Series 7.

iphone 13 oficial

Există, cum era de așteptat, un procesor mai puternic: A15 Bionic. Apple spune că este mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic decât cipul A14 Bionic de anul trecut. Este încă un procesor realizat pe 5nm. Tot cu 6 nuclee, cu două nuclee de înaltă performanță și patru nuclee de eficiență. Apple spune că este „cel mai rapid procesor al unui smartphone”, cu până la 50 la sută mai rapid decât concurența. De asemenea, se spune că grafica este cu până la 30% mai rapidă decât concurenții săi (deși nu specifică cu cine se compară).

Noul senzor normal are un senzor 12 megapixeli cu diafragmă f/1.6. Camera ultra-wide de 12 megapixeli are un obiectiv f/2.4 cu un câmp vizual de 120 de grade. iPhone 13 include, de asemenea, tehnologia de stabilizare a schimbării senzorilor (sensor-shift stabilization) pe care Apple a lansat-o anul trecut.

ads

Se confirmă și faptul că anul acesta au opțiunea de iPhone 13 Pro / Pro Max de 1 TB.

iphone 13 pro max

iPhone 13 Pro Max

Noul display Super Retina XDR. Luminozitate maximă de 1.200 de nits cu rată de reîmprospătare variabilă ProMotion. Poate merge de la 10Hz la 120Hz. Același nou A15 Bionic, dar în modelele Pro există un GPU cu cinci nuclee. „Grafică cu 50 la sută mai rapidă” decât un concurent nespecificat, dar Apple spune că „grafica este mai rapidă decât în orice smartphone”.

Nou teleobiectiv de 77 mm oferă zoom de 3x. Probabil va fi mai bun și la zoom mai mare de 3x.
Apple spune că iPhone 13 va obține cu până la 2,5 ore mai multă durată de viață a bateriei în comparație cu iPhone 12. iPhone 13 mini îmbunătățește longevitatea bateriei cu 1,5 ore.

iPhone 13 Mini

  • O crestătură mai mică pe partea din față
  • Afișaj cu 28% mai luminos pentru conținutul HDR
  • Senzor de cameră mai mare
  • Procesor nou
  • Baterie puțin mai mare
  • Creșterea stocării modelului de bază
  • Conectivitate prin satelit pentru situații de urgență

Apple a decis să nu crească prețul iPhone-urilor sale de bază. iPhone 13 mini începe din nou de la 729 $. Este anunțat de la 699 USD, dar asta numai dacă îl cumpărați printr-un abonament.

iPad Mini 6

iPad Mini (a 6-a generație) are un design complet nou al carcasei cu rame minime în jur, similar cu iPad Pro. Datorită cadrelor mai mici, nu mai există un buton acasă sub afișaj și, în schimb, Touch ID este încorporat în butonul de pornire din partea de sus. IPad Mini are, de asemenea, un ecran mai mare de 8,3 inch Liquid Retina datorită cadrelor mai mici. Afișajul poate atinge până la 500 de nits de luminozitate și are caracteristici obișnuite.

Vestea cea mare cu afișajul este adăugarea de suport pentru Apple Pencil de a doua generație. Acest creion Apple are un conector de încărcare magnetică și se atașează pe partea laterală a iPad Mini când nu îl utilizați.

Apple Watch Series 7

Spre deosebire de ceea ce am văzut în diferite zvonuri, Apple Watch Series 7 nu are un design nou. Noile modele au afișaje mai mari, cu 20% mai mari decât seria 6 și cu rame reduse cu 40%.

Durabilitatea a fost, de asemenea, îmbunătățită. Ceasul are față rezistentă la zgârieturi, rezistență la praf IP6X și rezistență la apă WR50. În ceea ce privește sănătatea și fitnessul, Apple Watch Series 7 vine cu setul obișnuit de caracteristici, inclusiv urmărirea ECG, monitorizarea oxigenului din sânge, urmărirea somnului, detectarea automată a antrenamentelor. Apple extinde, de asemenea, disponibilitatea aplicației Fitness + pe mai multe piețe.

Surse: The Verge, Phone Arena, XDA, 9to5Mac