Genul de drum pe care nu-l prea mai fac oricum: am fost azi pînă în Băneasa Shopping Center, să văd noile iPhone XS și XS Max și ceasul Apple Watch Series 4 în magazinul iStyle de acolo. Apropo, știți că nu e ușor de localizat dacă n-ai mai fost. Este în colțul dintre latura cu cinematograful și latura cu Carrefour, chiar în rond, la etajul 1.

Primele impresii privind iPhone XS

  • ambele telefoane arată super și ți se lipesc de mână. Practic dacă ai pus mâna pe el ești “hooked”, de-asta ne și invită companiile la lansări. Acum abia aștept să vină la teste și să am mai mult timp să-l butonez, practic devin fanboy la loc anul ăsta.
  • ecranele sunt super, am folosit S9+ și sunt pe Note 9, dar ecranele iPhone au ceva special, se vede altfel, iar grafica iOS rămâne mult mai bună. Sistemul de operare este ușor de înțeles și foarte rapid, dar mai trebuie să reînvăț gesturile, pentru că fără butonul Home mi s-a părut bizar. E drept că iPhone X nu a venit la test anul trecut, l-am văzut ocazional. Eu am avut ultima oară iPhone 7, după care am trecut pe modelele Samsung de top. Acum am descoperit că unele scurtături pe care le știam în iOs nu mai merg și trebuie să mă reobișnuiesc cu ele. Dar nu cred că o să-mi ia prea mult.
  • camerele foto par să fie foarte bune, au făcut poze excelente în showroom-ul iStyle, chiar dacă nu era chiar lumina perfectă pentru poze.
  • iPhone XS este mai echilibrat, stă mai bine în mână, stă mai bine în buzunar, iar ecranul este suficient de mare pentru oricine. Cred că este modelul pentru cei care nu caută o “paletă de ping-pong” cum este Max.
  • iPhone XS Max este foarte mare, dar totuși nu mi s-a părut că e imens sau inutilizabil din cauza asta. Este foarte mare, special pentru cei care văd și filme și au jocuri video favorite pentru smartphone.
  • am citit că autonomia nu este extraordinară, abia aștept să testez asta și să văd cum stă iPhone în competiția cu principalii rivali.
  • prețurile rămân uriașe, cel mai ieftin model este peste 5.000 de lei, iar cel mai scump tinde spre 8.000 de lei, bani cu care se pot face o grămadă de alte lucruri mai interesante.
  • Apple Watch Series 4 arată mai bine datorită ecranului mai mare, dar l-au păstrat destul de subțirel și finuț. Din păcate oamenii de acolo au refuzat să scoată unul de pe masă să îl pot filma și prezenta normal. Funcția EKG, care este marea noutate a modelului, NU este disponibilă în România deocamdată.
  • după galeria foto de mai jos găsiți și câteva detalii privind oferta iStyle.

 

iStyle este cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est, iar astăzi a lansat oficial cele mai noi produse Apple – iPhone XS/ XS Max și Apple Watch Series 4. Ele pot fi găsite și comandate atât în magazinele companiei din marile centre comerciale din țară, cât și online, pe site-ul companiei. În acest moment, iStyle vinde un Apple Watch la fiecare două produse din gama iPhone vândute, spun oficialii companiei. ”Începând cu anul 2014 piața din România a înregistrat o creștere spectaculoasă față de țările din regiune, ajungând a doua piață după Cehia pentru iStyle” a explicat Valeriu Ion, General Manager iSTYLE Retail România și Bulgaria.