Am fost ieri la lansarea oficială Canon EOS 5D Mark IV, un aparat foto Full Frame care pentru profesioniști este entry-level, dar pentru amatorii de fotografie este tot ce au nevoie pentru a trece în liga “pro”. Costă cam 18.000 de lei.

0001

Canon EOS 5D Mark IV are un senzor CMOS Full Frame de 30,4 megapixeli care permite fotografierea la7 cadre pe secundă (cps), plus evident filmarea video 4K. Intervalul ISO nativ de la 100 până la 32000 poate fi extins de la 50 până la 102400. Aparatul foto are tehnologiile Wi-Fi şi GPS încorporate, de asemenea, fotografiază foarte bine în condiții de luminozitate slabă.

Canon EOS 5D Mark IV este primul aparat EOS care dispune de noul format Dual Pixel RAW, format care permite fotografilor să proceseze imaginile în post-producţie modificând sau corectând punctul pentru claritate, să modifice
bokeh-ul pentru fundal sau să reducă efectul de imagini fantomă.

Noul sistem Autofocus are 61 de puncte AF (din care 41 de puncte AF în cruce). Ecranul LCD tactil are diagonala de 3.2 inch. În plus, aparatul are inclus un senzor de măsurare avansat 150K RGB+IR cu un procesor DIGIC 6 dedicat pentru expuneri exacte şi detectare şi urmărire precisă a subiectului.

Evident, este gândit și pentru filmare, mai ales pentru cei care vor să lucreze cu rezoluții 4K.

P.S. Mi-au plăcut Robin and the Backstabbers. Am tot auzit chestii bune despre formație, dar nu-i auzisem live pînă acum. A fost fain.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!