Pentru prima dată după o pauză de câțiva ani, cei de la HP m-au invitat la un preview al lansărilor CES 2021. Au pregătit laptopuri noi, dispozitive de birou, dar și o serie întreagă de gadgeturi. Încerc să vă redau mai jos câteva dintre ele, cele mai interesante.

Laptopuri HP noi la CES 2021

Laptopuri HP la CES 2021

Pe 11 ianuarie este strict ziua presei la CES 2021, deci mă aștept ca astăzi să vină o tonă de comunicate de presă. Ceilalți rivali au evenimente pe 12 sau 13 ianuarie, am să revin cu informații.

Din partea HP am văzut noile modele de top: HP Elitebook 840, HP Envy 14 și căștile wireless HP Elite Wireless Earbuds. Au prezentat un dispozitiv hibrid 2-în-1 HP Elite Folio, destul de interesant, dar și o serie de produse botezate Dragonfly. Am văzut și alte gadgeturi, monitoare și dispozitive inteligente.

Ultraportabile HP Dragonfly

Laptopurile HP ultraportabile sunt realizate special pentru cei care lucrează de acasă și vor să se mute rapid de la birou pe canapea. Dar sunt ideale și pentru călătorii sau pentru intrat pe conferință de la Starbucks. Sunt foarte ușoare, dar destul de bine dotate.

HP Elite Dragonfly G2 aduce libertatea de mișcare într-un format compact și ușor. Este un laptop de sub 1 kilogram greutate. Face parte din noua generație de produse sustenabile, cu materiale reciclate, inclusiv plastic colectat din ocean și reciclat.

Laptopul are procesoarele Intel Core din generația a 11-a, cu noul procesor grafic impresionat Intel Xe. Includ modem-uri 5G de foarte mare viteză. Dragonfly Blue este o versiune 2-în-1 cu ecran rotativ care poate fi folosit și în “modul cort” pentru vizionarea filmelor. Tehnologia audio este oferit[ de Bang & Olufsen/

HP Elite Dragonfly Max este vârful de gamă pentru această serie, prezentat drept cel mai avansat convertibil de business. Include patru microfoane pentru o experiență audio premium la conferințe. Camera video este asistată de un senzor infraroșu pentru focus mai bun. Ecranul este certificat contra luminii albastre, deci nu cauzează probleme de sănătate.

Alte laptopuri HP

HP Elite Folio este noul model cu Snapdragon 8cx, a doua generație de procesor ARM și cu tehnologie 5G. Este dotat de asemena cu WiFi6 și are autonomie de peste 24 de ore, conform producătorului. Cred că pe viitor tot mai mulți producători vor adopta procesoarele ARM tocmai datorită raportului bun de performanță versus autonomie. HP Folio este și el hibrid, poate deveni rapid tabletă, poate fi laptop, poate fi folosit la vizionarea de filme.

HP EliteBook 840 G8 Aero continuă seria de dispozitive premium pentru cei din companii. Are aproximativ 1,1 kilograme și vine cu procesoarele Intel din generația a 11-a, cu WiFi 6, modem 5G și alte dotări de top. Camera video integrată este 720p, are trei microfoane pentru videoconferințe și tehnologie audio controlată de Inteligența Artificială.
HP EliteBook x360 1030 G8/1040 G8 aduc de asemenea productivitate pentru angajați, au procesoare puternice, funcții de securitate și conectivitate 5G opțională.
HP Elite x2 G8 combină de asemenea laptopul tradițional cu tableta, tot pentru cei care lucrează în companii.

HP Envy 14

HP Envy 14

Este unul dintre laptopurile cele mai admirate, iar ediția nouă aduce o serie de îmbunătățiri. Laptopul are un ecran IPS cu formatul 16:10, cu rezoluție WUXGA (1920×1200 pixeli) și are diagonala de 14 inch. Este calibrat Delta E <2 pentru redarea culorilor.

Poate fi configurat cu mai multe modele Intel Core din generația a 11-a, dar și cu placa video Nvidia Geforce GTX 1650Ti Max-Q. Dispune de un senzor de temperatură, iar HP System Control va ajusta setările astfel încât să nu se încingă. HP Dynamic Power poate ajusta automat procesele între CPU și GPU pentru a crește autonomia și au atins 16,5 ore de autonomie.

Este genul de laptop pentru corporații, are buton fizic care închide camera web, buton fizic care închide microfonul. Dispune și de alte tehnologii de siguranță și unele gândite pentru productivitate.

HP a prezentat înaintea CES 2021 și o serie de monitoare noi, dar și HP 635 Multi-Device Wireless Mouse. Un mouse wireless dedicat călătorilor, cu un acumulator care ține peste un an de utilizare. Folosește Bluetooth pentru o comunicare mai rapidă.

Prețuri și disponibilitate:

  • HP Elite Dragonfly G2 și HP Elite Dragonfly Max vin din ianuarie și nu avem preț încă;
  • HP Elite Wireless Earbuds vin abia din aprilie, deci nu avem preț;
  • HP Elite Folio vine din luna februarie, mai vedem cu prețul;
  • HP EliteBook 840 Aero G8 vine abia din martie;
  • The HP EliteBook x360 1030 G8 și 1040 G8 vin din ianuarie, dar tot nu avem preț;
  • HP Elite x2 G8 va fi disponibil din aprilie;
  • HP ENVY 14 se va vinde și pe site-ul lor, pornind de la $999.
  • HP 635 Multi-Device Wireless Mouse vine din februarie la preț de $59.99.