Lenovo a lansat aseară oficial în România noua serie ThinkPad X1, care de la an la an conține produse tot mai bune. Zic serie pentru că nu mai este un singur laptop, ci vorbim acum despre laptop, tabletă și chiar un X1 All-in-One. Laptopul X1 Carbon rămâne la fel de subțire, ușor și rezistent, dar și la fel de scump. Tableta este unul din produsele cele mai versatile, dacă aș lucra într-o mare corporație aș alege un astfel de dispozitiv pentru munca de zi cu zi.

Lenovo Thinkpad X1
Lenovo Thinkpad X1 – tabletă

Prezentarea de aseară a avut parte de multe surprize, printre altele alpinistul Zsolt Torok, care ne-a povestit cum i-a fost distrus laptopul căzând pe munte, după cutremurul care a afectat Tibetul. Avea un Lenovo Yoga, iar modelul consumer a fost afectat grav de căzătură. Cei de la Lenovo spun însă că un model ThinkPad ar fi rezistat cu bine căderii. Torok ne-a arătat ce ar putea face pe munte cu o tabletă X1 Yoga, dotată cu stylus…

Lenovo Thinkpad X1 (14)

Tableta ThinkPad X1 Yoga aduce primul display OLED din lume, are un design modular – tastatura se desprinde de ecran, ca la orice alt dispozitiv 2-în-1. Are 1,2 kilograme și oferă puterea unui laptop de top. Stylus-ul este activ și se încarcă automat când este plasat în suportul integrat. Grosimea este de 0.66 inch, iar autonomia este de 10 ore. Se poate adăuga un dock suplimentar care aduce încă 5 ore de autonomie și mai multe mufe de conectare.

Laptop ThinkPad X1 Carbon
Laptop ThinkPad X1 Carbon

Laptopul ThinkPad X1 Carbon este un ultrabook și mai subțire și mai ușor, are doar 1,1 kilograme și oferă putere maximă de lucru și autonomie. De asemenea este testat în condiții dificile de lucru, în camere pline de praf, sau turnat apă cu gheață direct pe el. Rămâne cel mai ușor și rezistent ultrabook disponibil pentru cei din companii.Aurel Nețin, conuntry manager pentru România, ne-a prezentat de data asta și dispozitivul ThinCentre X1 All-in-One, un computer complet pentru birou care preia design-ul și tehnologiile X1, fiind ultra-subțire și puternic. Are un display cu diagonala de 23,8 inch.

Tableta ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la prețul de 1599 EUR +TVA.
ThinkPad X1 Yoga este disponibil începând cu luna ianuarie, la prețul minim de 1799 EUR+TVA. Modelele OLED vor fi disponibile începând cu luna aprilie, iar prețul va fi anunțat la momentul respectiv. ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil începând cu luna februarie, la un preț ce pornește de la 1.299 EUR+ TVA.
ThinkCentre X1 AIO va fi disponibil începând cu luna martie, începând de la 1.099 EUR+TVA.

Galerie foto