Am fost aseară la lansarea în România a noilor laptopuri din gama ThinkBook de la Lenovo. Sunt modele ultra-subțiri, construite pentru a răspunde nevoilor de mobilitate și performanță ale tinerilor profesioniști. Aurel Nețin a explicat că noua revoluție tehnologică continuă să schimbe industria pe măsură ce se schimbă generațiile, pentru că se schimbă modul în care angajații lucrează.

aurel netin lenovo

Au prezentat și un studiu GfK, companie care măsoară vânzările IT&C și comportamentul cumpărătorilor. Rezultatele sunt ușor de înțeles, tinerii vor să fie mereu conectați, tehnologia să fie cât mai simplu de utilizat. Smartphone rămâne cel mai utilizat device în rândul tinerilor, iar desktopul este în scădere. Totuși, laptopul rămâne foarte folosit. Fiecare dispozitiv este folosit pentru alte activități, de exemplu laptopul pentru filme, telefonul pentru Facebook sau Instagram.

Conform studiilor, companiile adoptă o tendință numită „Alege-ți propriul dispozitiv” (CYOD – Choose Your Own Device). Tinerii angajați sunt interesați de aspectul laptopurilor lor – culori, materiale – dar preferă totuși să își aleagă dispozitivul dintr-o listă scurtă oferă de organizația pentru care lucrează.

Seria ultra-slim ThinkBook S include modele cu ecrane de 13 și 14 inch, este concepută pentru companiile care nu doresc să facă compromisuri în ceea ce privește serviciile esențiale, precum securitate, fiabilitate și servicii de asistență, în același timp satisfăcând cererea de dispozitive elegante care aduc PC-ului experiența familiară a smartphone-ului. Noile Lenovo ThinkBook 13s și 14s îmbină stilul modern și elementele de design precum exteriorul de aluminiu, cu caracteristicile de securitate integrate pe care consumatorii le așteaptă de la familia de PC-uri Think.

ads

Funcțiile oferite de această serie includ:

  • autentificare dintr-o singură mișcare și pornirea sistemului prin atingerea senzorului de amprentă
  • standard TPM 2.0 pentru a permite sistemului de operare Windows 10 să ruleze procesele de securitate și de criptare a datelor utilizatorului
  • capac ThinkShutter care protejează camera video
  • balamale din indiu, pentru a reduce interferențele WiFi-ului
  • sunet puternic și clar oferit prin sistemul Dolby Audio cu difuzoare Harman
  • ecran Premium FHD cu Dolby Vision (pe ThinkBook 13s)
  • tastatură rezistentă la lichide, proiectată pentru a susține până la 60ml
  • baterie cu durată de viață de până la 11 ore și funcție RapidCharge (ThinkBook 13s)

Prețul ThinkBook pleacă de la 2.899 lei fără Windows instalat și 3.699 cu sistemul de operare Microsoft. Seria ThinkBook oferă servicii de business premium, incluzând Lenovo Premier Support, extensii de garanție, upgrade-uri și un serviciu internațional de garanție pentru a minimiza orice nefuncționalitate. Aplicația Lenovo Vantage oferă instrumente pentru diagnosticare hardware preventivă, setări hardware personalizate și instalare automată a actualizărilor critice.