Am revenit azi la Romexpo, la Print & Sign 2017, la standul BenQ, unde am descoperit 17 produse noi, printre care un super-proiector laser, noi produse dedicate companiilor și o tablă interactivă care mi-a plăcut.

Vedeta expoziției cred că este BenQ LK970, un videoproiector laser cu rezoluție nativă 4K, care permite amplasarea lui în orice poziție e posibilă, dar imaginea iese tot perfect dreaptă. Constuit să ruleze 24/7, protejat la praf și cu o durată de viață foarte mare, oferă o calitate a imaginii perfectă inclusiv pentru VR și alte aplicații. Are o luminozitate de 5000 de candele și multe alte caracteristici tehnice de top, cred că pentru companii este o alegere foarte bună.

Apoi am descoperit noile ecran de retail special realizate de BenQ pentru magazine și Mall-uri. Mi-a plăcut mult raftul inteligent, în cadrul demonstrației era un magazin de încălțăminte cu mai multe tipuri de adidași. Ecranul afișa toate perechile undeva deasupra raftului, vizibil. Dacă ridicai de pe raft o pereche, imediat o afișa pe ecran, aveai toate informațiile despre măsuri, despre culori, despre preț. Un raft smart, ce să mai. Sunt mai multe tipuri de ecrane pe format plat, bară cum zic ei.

Apoi am rămas impresionat de tabla interactivă prezentată. Nici nu știam pînă astăzi că BenQ face și așa ceva. Mi s-a părut o interacțiune extrem de ușoară cu ea, cu diverse moduri de lucru, cu posibilitatea de a folosi creioane digitale. Și ce-am mai reținut este că tabla e acoperită cu un strat protector de omoară viruși și bacterii, astfel copiii de la școală rămân protejați. Dar în fine, românii au alte prorități.

Și pe partea de proiectoare sunt mai multe tipuri de dispozitive, atât business cât și pentru mediul educațional. Iar BenQ a promis un sistem prin care nu trebuie achiziționate toate produsele la pachet, ci se pot achiziționa pe bucăți, în funcție de buget, pentru proiectul fiecăruia.