Am trecut astăzi pe la târgul Print & Sign 2017, la Romexpo. Vă povestesc azi în principal despre Epson, la standul cărora am văzutaplicația Holoface pentru divertisment, dar și „hostessa virtuală”, destinată retailului.

Holoface este o instalație interactivă bazată pe tehnologia facetracking. O cameră specială urmărește chipul utilizatorului și preia cele mai mici detalii de mimică. Apoi computerul procesează aceste informații în timp real și le proiectează pe o figură uriașă de “zeu digital”. Demonstrația este realizată folosind echipamentele instalabile Epson din seria EB-G7000, proiectoare cu tehnologie 3LCD, 7000 de lumeni, rezoluție WUXGA și amplificare 4K.

Hostessa virtuală este o soluție de promovare de produs pentru retail, creată cu ajutorul proiectoarelor ultra short-throw din seriile EB-600 și EB-1400, cu interfață tactilă. Aceste dispozitive sunt capabile să proiecteze de la o distanță de 45 cm și au luminozitate de peste 3100 de lumeni și rezoluții de la XGA la WUXGA.

Am văzut de asemenea prima imprimantă multifuncțională A3 business cu jet de cerneală, WorkForce Enterprise WF-C20590, proiectată pentru IMM-uri și corporații. Echipamentul folosește tehnologia PrecisionCore Line Head care oferă o viteză de până la 100 de pagini/minut. Consumul de energie este cu până la 88% mai mic decât cel al unei imprimante laser, iar necesarul de consumabile este mai mic decât al unui copiator laser departamental. În cazul tehnologiei inkjet de la Epson singurul consumabil este cerneala. A și reușit testul cu imprimarea, a fost super-rapidă.

Tot la Print & Sign, la standul Dacora Print, am aflat că Epson colaborează cu arhitectul și designerul de interior Omid Ghannadi. El ne-a povestit despre noile tendințe de personalizare a locuinței, folosind echipamente de imprimare de format mare, pe diverse suprafețe și texturi precum material textil, MDF, tapet sau autocolant. Am văzut niște demonstrații și niște obiecte decorate prin imprimare, ceva spectaculos.

Puteți vizita și voi târgul de imprimare și decorațiuni pînă pe 29 septembrie, la Romexpo.