Am aflat astăzi mai multe detalii privind oferta de abonamente business de 5 euro pe lună Telekom Freedom, despre care a scris deja ZF. Informația vine după anunțul făcut de Telekom pentru acasă.

Principala ofertă din această campanie, poate cea mai agresivă pe zona de telecom din ultima perioadă, este Internet nelimitat 4G Telekom Freedom pentru utilizatorii care adoptă noile oferte. Nu trebuie uitată nici certificarea P3 pentru rețeaua Telekom, care arată cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile.

Noile oferte Telekom Romania sunt realizate pe baza feedback-ului primit de la clienți și pe baza studiilor privind consumul de Internet al noii generații. Acoperirea 4G Telekom a crescut de două ori comparat cu anul anterior, apropae 1000 de stații LTE au fost instalate anul acesta, acoperirea este 98% pentru zona urbană. Se fac ivestiții similare pentru extinderea rețelei de fibră optică, iar pentru consumatori există și ofertă de 5 euro pentru serviciile FTTH (fiber tot the home). În aceeași promoție intră și aplicația de TV pe mobil, care se poate accesa tot cu 5 euro pe lună cu HBO Go și meciurile de fotbal. Tehnologia StreamOn care reduce rezoluția la 480p pentru video de pe Yotube este implementată la nivel de rețea pentru calitatea rulării clipului, atât pentru cartele cât și pentru abonamente.

ovidiu ghiman telekom-min

Abonamentele business Telekom Freedom

Telekom a stat de vorbă cu antreprenorii și a ascultat problemele pe care le ridică ei. Probleme de preț, probleme legate de contracte, lipsa de flexibilitate și faptul că nu totdeauna merge așa cum ar trebui rețeaua. De asemenea, răspunsuri negative la solicitări, nu se poate, e interzis și așa mai departe.

Oferta Telekom Freedom cu 5 euro per SIM promite antreprenorilor că vor avea parte de o relație deschisă și flexibilă, fără lucruri ascunse. Dacă pînă acum clienții erau captivi, oferta Telekom. Cea mai căutată expresie din domeniul telecom pe Google este „reziliere contract”, iar discuțiile nu sunt tocmai plăcute pentru niciun operator.

Operatorul va oferi antreprenorilor și terminale, care pot fi achitate și în rate, nu sunt blocate în rețea. Nu sunt legate de abonamentul cu operatorul, clienții stabilesc câte rate vor. Cel mai important lucru din oferta nouă este posibilitatea de a renunța la contract oricând clientul este nemulțumit, fără alte taxe suplimentare. Acest pachet permite companiilor să știe mereu valoarea facturii fără să apară costuri ascunse, promit oficialii companiei.

Câteva rezultate pînă acum: au fost peste 5.000 de solicitări pentru noile abonamente fără să înceapă campania de promovare. Toți clienții business Telekom vor avea în decembrie Net Nelimitat dacă în cursul lunii vor activa această opțiune.

Pentru clienții actuali Telekom România, cu abonament, păstrează regulile anterioare, nu se pot preschimba contractele pînă la termen. Cu câteva luni înainte de exprirarea contractului vor putea migra către noua ofertă. La fel pe business și rezidențial (pentru persoane fizice).