Orange lansează în România tehnologia 4G+, rețea pe care am obținut în teste 289Mbps download și 33Mbps upload. De asemenea anunță astăzi acoperirea 4G la metrou. Am testat în metrou calitatea 4G, de la Universitate la Victoriei, practic a mers ok netul peste tot, cel mai slab rezultat fiind 14Mbps download și 3Mbps upload. În stații a atins chiar 50-69 Mbps și 20-30Mbps upload.

test orange 4G metrou

Sursa foto.

Orange a lansat 3G la metrou acum trei ani și s-a dovedit un trend bun, consumul de date s-a dublat de la an la an. Cu 4G utilizatorii vor putea accesa mai multe pe telefon fără timp de încărcare mare. Orange spune că acoperă toate stațiile de metrou din București și tunelele. Operatorul vrea să ofere cea mai bună calitate a experienței broadband pentru utilizatorii săi.

În ultimele 4 luni vânzările de terminale 4G s-au dublat la Orange, iar acum sunt 400.000 de terminale de ultimă generație doar în rețeaua operatorului. În trimestrul doi al 2014 vânzările  de smartphone-uri 4G au fost de 4 ori mai mari decât anul anterior în această perioadă. Traficul de date a crescut de 2,5 ori în august comparat cu martie, iar media este de peste 250MB pe lună pe utilizator.

Testele au fost realizate cu un Samsung Galaxy S5 ediție 4G+:

orange 4g plus

Acoperirea 4G a Orange a crescut în vară la litoral și în stațiunile de munte, iar acum au ajuns la 1.300 de localități, 48% din populația României și 78% din populația urbană a României.

Tehnologie 4G+

Orange anunță astăzi noua versiune a tehnologiei de broadband mobil, pînă la 300 Mbps în zonele cu acoperire. Atenție, 4G+ are nevoie iar de terminale dedicate, deocamdată nu este decât unul în România. Samsung spune că este primul furnizor de terminale 4G+, iar la nivel internațional sunt disponibile S5 4G+ , Alpha sau Note 4 iar la noi ajung S5 și Alpha cu 4G+ de săptămâna viitoare. Noi am testat azi doar pe S5 4G+.

Există terminale 4G accesibile și la noi. 4G+ este disponibil clienților Pantera și pentru clienții corporate care au Business Open. Acoperirea 4G+ este în București, Brașov, Galați, Iași și Timișopara, spun oficialii Orange. Tehnologia folosește simultan două benzi de spectru pentru a mări capacitatea de transfer.

Program de loialitate Orange: clienții vor primi bonus 1GB pentru fiecare an în rețea. De asemenea cumpărătorii terminalelor 4G primesc dublul punctelor de loialitate acumulate. Vor fi și oferte buy-bak pentru 4G.

Să nu uităm că la Orange serviciile 4G pot fi accesate și cu cartela prepaid.