Am fost astăzi la clubul Equestria, lângă București, să descoperim camera foto Panasonic Lumix GH5. Sunt ceva ani de când Panasonic nu a mai fost atât de activ în România, dar nu pot uita că prima mea cameră mirrorless a fost Lumix G2, rămân un fan al acestei mărci.

Panasonic Lumix GH5

Deplasarea de azi a fost organizată împreună cu F64, iar Panasonic l-a adus pe ambasadorul Lumix Steven Clarey să ne povestească despre experiența sa cu această cameră.
Practic, GH5 este prima cameră video care înregistrează 4K la 60 de cadre pe secundă, 4K la 30 de cadre cu formatul 4:2:2, Full HD la 180 de cadre pe secundă și face fotografie 6K Photo cu un meniu special.

Lumix GH5 are un senzor Live MOS de 20,3 megapixeli, fără filtru low-pass, are un stabilizator de imagine dual (obiectiv+body) care funcționează pe cinci axe. Viteza de citire este de 1.7 ori mai mare, are un procesor nou Venus Engine care are o viteză de procesare de asemenea crescută de 1.3 ori.

ads

Pentru a realiza noul mod 6K Photo aparatul face o rafală și selectează cele mai bune cadre. Camera este construită pentru a rezista la ploaie și praf, se poate lucra fără alte protecții pînă la -10 grade și a fost testată și la temperaturi mari. Are Bluetooth 4.2 și WiFi pe 5GHz.

Nu am avut foarte mult timp cu această cameră foto, primele impresii sunt pozitive. Am testat filmarea 4K, filmarea cu 180fps, fotografia 4K și am făcut câteva poze la spectacolul cu cai. Ce vă pot spune din prima este să nu irosiți banii pe obiectivul de kit, în acest caz mergeți și luați doar body – 8.999,99 lei, cu un obiectiv mai performant. Neavând timp să trag cu ea, ce am făcut pe manual a ieșit neclar – s-au făcut poze în interior, cu o ușoară lumină venind de sus și din spate. Cu auto scoate destul de ok, dar nu nemaipomenit. Trebuie testată în condiții normale de utilizare. Am să revin pe tema asta.

Click pe imagini pentru mărire !