Astăzi se lansează oficial în România nouă serie Samsung Galaxy A, mai precis sunt șase modele, Galaxy A10, A20e, A40, A50, A70 și A80. Toate sunt în magazinele din România.

Samsung încearcă prin această serie să acopere toate nivelurile de preț și multiple cerințe privind dotările hardware. A10 este cel mai ieftin, dar are procesor puternic și cameră foto ok. A20e are autonomie mai bună, ecran AMOLED, iar la fel cresc dotările de la un model la altul. A40 este deja un telefon puternic, iar A50 este telefonul ideal pentru cei care nu vor să cheltuie 1000 de euro pe un smartphone. Apoi A70 este mai puternic și bine dotat, iar Galaxy A80 are camera foto rotativă, aceleași camere pe spate și pe față, plus baterie mare.

Conform studiilor Samsung, cumpărătorii aleg un nou smartphone după brand (56%), dar și după dimensiunea ecranului, a bateriei sau detaliile camerei foto.

Modelele A10/A20e/A40 sunt cele mai accesibile, iar modele A50/A70 și A80 sunt cele de top, comparabile cu flagship-uri din anii trecuți. Au în comun procesoarele puternice, senzor de amprentă în ecran, camere foto bune, baterii mari.

Vedeta seriei este deocamdată Samsung Galaxy A80, se aud zvonuri interesante despre un A90, dar deocamdată nu avem oficial confirmarea.

La Galaxy A80 camera foto principală este de48 de megapixeli, are o cameră ultra-wide de 8 megapixeli, dar și cameră 3D ToF. Optimizează automat fotografiile în funcție de scenă. Display-ul este Super AMOLED de 6.7 inch, fără notch sau întreruperi. Sunetul este din ecran, Dolby Atmos, 8GB RAM și 128 GB de stocare, baterie de 3700 mAh.

Deocamdată Samsung nu are un model care să ofere un zoom optic mare care să concureze modelele de top de la competiție.

Recunoașterea scenelor se apropie de procesarea AI, dar este limitată la 30 de situații standard, care pot fi îmbunătățite prin procesare. Această funcție trebuie activată din meniul camerei foto pentru fi utilizată, nu pornește automat. Samsung Galaxy A80 nu are card de memorie microSD, are tehnologia Fast Charge cu 25W pentru a încărca mai rapid bateria.

Bixby vine cu o serie de rutine care pot fi personalizate, de exemplu când mergi spre birou să închidă WiFi și să pornească navigația ,chiar cu Waze. Odată setate profilele, ele se repetă automat pe baza locației GPS.

O comparație între modelele Galaxy A: