Samsung prezintă azi versiunea 2014 a evenimentului Trends of Tomorrow, caravană dedicată tinerilor (în general cei de clasa a 11-a și a 12-a) cu focus pe tehnologie, antreprenoriat și zona digitală. Începută în 2011, caravana a ajuns în primul an în 8 orașe și 35 de licee. Practic oameni din companii au prezentat elevilor informații privind cariera și rețeta lor de succes. În 2012 au fost tot 8 orașe, dar în 38 de licee, cu mai mulți elevi participanți. A fost și un concurs de proiecte realizate de tineri.

Samsung - Trends of Tomorrow 2014
Samsung – Trends of Tomorrow 2014

Din 2013 focusul Trends of Tomorrow este pe dezvoltarea capacităților digitale ale elevilor. A fost realizat și un studiu care arată că peste 60% au învățat despre CV-uri, 70% au aflat lucruri noi despre piața muncii, 85% au înțeles că astăzi calculatorul reprezintă primul pas spre angajare. Cam 91% au declarat că vor să își îmbunătățească abilitățile digitale.

O altă cercetare, realizată de Aracis și citată de Samsung spune că 74% dintre angajați sunt nemulțumiți de locul de muncă și cariera aleasă. De aceea, Samsung crede că elevii trebuie să aibă parte de o consiliere specializată pentru a face cea mai bună alegere privind cariera.

Studiul arată că 80% dintre tinerii din România aleg meseria pe baza cerințelor părinților sau rudelor. Caravana din 2014 își propune să ofere elevilor consiliere pentru alegerea carierei. Se vor face trei teste psihologice pentru tineri, pentru a-i ajuta să-și aleagă cel mai bun drum în viață. Un test de inteligență, unul de personalitate și un test de interese generale.

Aceste trei teste permit evaluarea cu precizie, științific, care sunt direcțiile pe care elevul trebuie să meargă mai departe.

Tinerii trebuie să aibă acum un minimum de cunoștințe digitale în momentul când aplică pentru un job: MS Office, programare – diverse limbaje, dar și aplicații creative precum cele de la Adobe.

În 2014 Samsung va merge cu această caravană în 10 orașe, 30 de licee, 8000 de elevi.