Colegii de la revista Știință & Tehnică organizează pe 30 septembrie și 1 octombrie cel mai mare eveniment de știință, tehnologie și science-fiction din România, Sci+Fi Fest 2016.

afisfinal1a2

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Națională a României din București (Bulevardul Unirii nr. 22), atât în interior, cât și în parcarea exterioară, special amenajată pentru eveniment.

Sub egida „știință și imaginație”, festivalul Sci+Fi FEST va aduce în fața publicului larg oameni de știință, cercetători, inventatori, profesori universitari, alături de scriitori science fiction, critici și promotori ai SF-ului românesc și internațional. De asemenea, festivalul va cuprinde numeroase atracții pentru publicul larg: expoziții demonstrative de roboți și drone, concerte de muzică clasică și electronică, expoziții de artă SF și fantasy, concursuri de cosplay, zone de realitate virtuală și augmentată, demonstrații, experimente științifice interactive cu publicul, observații astronomice cu telescoape profesioniste, lansări de carte științifică și SF, paneluri, mini-conferințe, workshop-uri și multe altele.

Evenimentul face parte și din manifestările europene „Noaptea Cercetătorilor” și „Noaptea Bibliotecilor”. Peste 20 de puncte de atracție vor fi prezente în interiorul Bibliotectii – zone de realitate virtuală, roboți, gaming, cercetare românească avansată ș.a.m.d.) și tot atâtea în exterior. Noaptea zilei de 30 septembrie se va încheia cu un concert de muzică electronică susținut de DJ Chlorys și cu observații astronomice (peste 20 de telescoape profesioniste vor fi puse la dispoziția publicului).

În ziua de sâmbătă, 1 octombrie, programul festivalului începe la ora 11.00 și ține, de asemenea, până la ora 23.00. În această zi, pe lângă expoziții și demonstrații, oferim un maraton de mini-conferințe de popularizare a științelor în cadrul căruia cercetători de la cele mai prestigioase institute de cercetare-dezvoltare din România, alături de profesori universitari, inventatori, promotori ai științelor, scriitori și critici SF vor expune în nu mai mult de 15 minute cele mai importante descoperiri și activități pe care le întreprind în prezent la granița dintre știință și imaginație. De asemenea, pe parcursul zilei, se vor desfășura concursuri de cosplay, vor avea loc lansări de carte SF, artistul plastic Marian Simon va aniversa în premieră la București expoziția „Colecționarul de Vise”, editurile de carte SF vor avea evenimente dedicate, iar roboții de la Politehnică și RoboFun se vor întrece în competiții interactive.