Am fost astăzi în Politehnică să-l întâlnesc pe Eric Cornell, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2001, care a venit în România în cadrul unui program inspirațional destinat studenților și profesorilor de la Universitatea Politehnică București (UPB). Vizita lui face parte dintr-un proiect pentru sprijinirea științei și a alegerii unei cariere în domeniu dedicat studenților, organizat de Honeywell.

Eric Cornell HISE

„Alegeți calea către o carieră care vă interesează cu adevărat, nu pe aceea care credeți că vă va aduce un premiu”

a spus Eric Cornell.

Inițiativa Honeywell Initiative for Science and Engineering (HISE) își propune să încurajeze și să îndrume tânăra generație, oferindu-le studenților posibilitatea de a interacționa cu personalități recunoscute internațional, precum și cu specialiști de top din cadrul companiei. HISE face parte din programul global de responsabilitate socială al companiei, Honeywell Hometown Solutions.

Compania a început acest program din anul 2006, în universități importante din lume, iar acum aduce inițiativa în România. Sunt prelegeri susținute de laureați ai Premiului Nobel, dezbateri despre carieră cu cei mai buni ingineri din Honeywell și discuții informale între laureați și studenți. De asemenea, Honeywell acordă burse pentru studiu și proiecte de cercetare și dezvoltare, precum și stagii de practică.