Robert Epstein, fostul redactor șef al revistei Pshycology Today și unul dintre cei mai mari cunoscuți psihologi la nivel mondial, vine în România sâmbătă, pe 23 septembrie. El va ține o prezentare la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. De asemenea, va lansa ediția în limba română a cărții Despre Behaviorism (“About Behaviorism”) de B. F. Skinner.

Dr. Robert Epstein, psiholog american foarte cunoscut la nivel mondial, vine pentru prima dată în România la evenimentul organizat de ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată. El va vorbi despre concepte precum creativitatea, spontaneitatea, dar și gestionarea eficientă a vieții cotidiene a adulților. În argumentația sa se bazează pe teoriile lui B. F. Skinner, unul dintre cei mai influenți psihologi ai secolului XX, cu al cărui nume este în general asociat curentul din psihologie numit behaviorism (se axeaza pe modificarea comportamentului prin diverse metode în scopul îmbunătățirii vieții unei persoane). Critic al sistemelor educaționale bazate pe pedeapsă, Skinner a definit, a promovat și a aplicat cel mai important concept folosit în educație, cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques).

Robert Epstein a studiat la Harvard și este unul dintre cei mai des intervievați și citați psihologi din lume. Cercetările sale s-au orientat către teme precum creativitatea, relațiile de cuplu, managementul stresului, parenting, sănătatea mintală, dar și inteligența artificială. Este în prezent psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare și Tehnologie Comportamentală. El este, de asemenea, fondatorul și directorul emerit al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts.

ads

Cele mai populare lucrări ale sale sunt cercetările în domeniul creativității, acesta concentrându-se în special asupra unor subiecte cum ar fi auto-controlul sau abilitățile de relaționare. Cercetariile sale despre creativitate și inovație au fost publicate în faimoasele reviste „Times”, „New York Times” și, de asemenea, au fost preluate cu mare succes și pe posturi de televiziune internaționale.

Robert Epstein va împărtăși rezultate ale propriilor cercetări care se bazează pe conceptele aceluiași mare psiholog. Dacă vi se pare interesant, găsiți toate detaliile pe site-ul de mai sus. Și despre el, aflați aici.