Vivo, unul dintre cei mai cunoscuți producători de smartphone-uri la nivel mondial, își extinde prezența prin lansarea pe piața românească. Compania are șase experți în echipa locală, care este susținută de divizia europeană, cu sediul în Dusseldorf.

Vivo Romania

Am participat online la evenimentul lor de lansare și cred că vom vedea modele smartphone interesante de la acest brand.

Vă salutăm online, pentru prima oară, într-o perioadă foarte dificilă pentru oamenii și companiile din toată lumea, când multe lucruri s-au schimbat. Totuși, planurile noastre pentru România și angajamentul nostru de a ne extinde piața la nivel european nu s-au schimbat”, a spus Denny Deng, vicepreședinte Vivo. “Ne-am început călătoria europeană în octombrie anul trecut și am fost primiți cu un feedback foarte bun din partea partenerilor de afaceri și a consumatorilor. Încă de când am făcut primul pas pe piața internațională, în 2014, ne-am angajat să aducem noi experiențe de calitate clienților noștri. Cum îi avem mereu pe aceștia în minte și fiind o marcă apreciată de peste 380 de milioane de oameni din toată lumea, suntem siguri că vom începe în curând să ne facem prieteni și în România“, a adăugat el.

Cine este Vivo

Marca de smartphone-uri vivo a fost întemeiată în Dongguan, China, în 2011. A crescut pornind prin experiența companiei în domeniul telefoanelor fixe și mobile, dobândită de la fondarea în 1995. A ajuns la vânzări anuale de 111.000.000 de unități la nivel mondial, iar Vivo este în prezent al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Deși nu este foarte cunoscută pe piața românească, Vivo este o companie de smartphone-uri mândră de numeroasele sale inovații din domeniu. Printre acestea, în 2012, a fost prima companie care a lansat un smartphone cu un cip hi-fi dedicat, Vivo X1. Doi ani mai târziu au lansat cel mai subțire smartphone de până acum, modelul Vivo X5Max, cu o grosime de numai 4,75 milimetri. În 2018, vivo a lansat primul smartphone cu tehnologia de scanare a amprentelor prin ecran, precum și primul smartphone cu adevărat frameless (fără margini), cu o cameră foto pentru selfie-uri de tip pop-up, modelul Vivo NEX.

Parteneriat cu Google și Qualcomm

Colaborarea strânsă cu Google a permis Vivo să producă smartphone-uri cu o versiune curată și minimalistă de Google Android, precum și să aducă actualizări eficiente și fiabile sistemului de operare Android 11 la doar două luni după intrarea pe piața din Europa. În al doilea rând, colaborarea cu Qualcomm a permis o experiență în utilizare foarte bună, prin soluții system-on-chip puternice, dar care economisesc energie.

Cu o performanță superioară a bateriei, camere foto inteligente și un design fin, seria Y de smartphone-uri vivo a avut deja parte de o primire călduroasă din partea consumatorilor din Europa. Echipate cu procesoare Qualcomm Snapdragon și rulând versiunea minimalistă de Android, aceste dispozitive funcționează intuitiv și fără întreruperi, oferind o experiență de utilizare pozitivă. Încă de la început, consumatorii vor fi notificați să își actualizeze software-ul la cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, ceea ce crește imediat gradul de securitate a datelor personale și adaugă multe funcții noi, deci e lesne de înțeles de ce atât consumatorii privați cât și companiile așteaptă această actualizare.

Modelele Vivo Y

Astăzi s-au lansat în primul rând modelele din seria Y. Mai exat modelul Vivo Y70, un smartphone mid-range decent, cu un design deosebit și specificații ok. Bazat pe un procesor Qualcomm Snapdragon 665, cu unitate grafică Adreno 610, acesta suportă încărcarea rapidă a acumulatorului prin tehnologia vivo FlashCharge de 33 de wați. Camera sa foto este echipată cu un senzor foarte capabil de 48 de megapixeli ce suportă Modul Super Noapte pentru fotografia în condiții de iluminare slabă și înregistrarea videoclipurilor 4H. Sub ecranul AMOLED, modelul vivo Y70 ascunde un senzor de amprente în ecran, în timp ce memoria de 8GB de RAM și 128GB de stocare integrată permit o performanță deosebită. Memoria poate fi extinsă și mai mult prin cardul microSD de până la 1TB, iar suportul pentru memorie poate fi folosit și pentru două carduri SIM simultan.

Mai ieftine sunt modelele Vivo Y20s și Vivo Y11s. Ambele smartphone-uri oferă o calitate tehnică superioară și o experiență intuitivă de utilizare. Își iau energia dintr-un acumulator de 5000 mAh, care va rezista cu ușurință două zile cu o singură încărcare, și dispun de un scaner de amprente localizat lateral, în butonul de pornire, făcând modelele Y20s și Y11s fiabile și ușor de folosit. Ambele smartphone-uri folosesc și procesorul Qualcomm Snapdragon 460, care le permite consumatorilor să realizeze mai multe pe dispozitivele lor, de la simpla navigare pe internet și multi-tasking la jocurile video.

Camera foto AI Triple Macro a modelului Y20s oferă o gamă largă de funcții, inclusiv Face Beauty și Efecte de lumină pentru portrete. Utilizatorii pot schimba perspectivele pentru a transforma toate imaginile surprinse în capodopere de fotografie. Cu o cameră foto principală de 13MP, o apertură mare de f / 2.2 și tehnologia PDAF, fiecare detaliu va străluci. În același timp, modelul vivo Y11s are o cameră foto principală cu configurație duală și un acumulator de 5000 mAh.
Începând cu finalul lunii, smartphone-urile vivo vor fi disponibile oficial în România și pot fi achiziționate printr-o rețea de 16 magazine eMAG din marile orașe. În privința prețului recomandat de vânzare, modelul vivo Y70 va fi disponibil la prețul de 1.199 lei, iar modelele vivo Y20s și Y11s la prețurile de 999 și respectiv 599 lei.