Lansat ieri la nivel mondial, sistemul de operare pentru telefoane mobile Windows Phone 7 este prezentat astăzi și în România. Ionuț Gaotă, mobile communication business group Microsoft România, prezintă principalele idei de la care a pornit dezvoltarea sistemului de operare: o experiență nouă, simplă, optimizată. Telefoanele sunt lansate cu Orange și Vodafone, iar partenerii din retail sunt Internity și eMAG.

Windows Phone 7 nu este localizat în România.  Nu merge nici magazinul de aplicații.

Ionut Gaota, Microsoft Romania

Informația este organizată în “hub”-uri. Că e vora de rețele sociale, poze, muzică, filme, fiecare sunt ușor de accesat, într-un singur loc. Nu a fost ignorată nici partea de business, cu Office, inclusiv SharePoint zice Ionuț Gaotă. Există deocamdată un singur telefon, un LG.

Browserul integrat este un Internet Explorer mutat de pe PC pe telefoanele Windows Phone 7.

Hub-ul People integrează toate contactele – mail, Facebook, Twitter. Se actualizează un singur status, care este transmis automat pe toate rețelele sociale utilizate. Arată cele mai recente activități, cele mai recente discuții. Căutările în agende și meniuri sunt făcute cu motorul de căutare Bing.

Hub-ul Pictures – fotografii personale, poze din albume Facebook, din site-uri favorite, din alte rețele sociale, poze sincronizate de pe PC. Pot fi accesate, editate, publicate pe propriile site-uri.

Pe clientul de mail, se pot conecta oricâte conturi și indiferent de furnizor. Se pot integra sau se pot afișa automat. Calendarul integrează de asemenea toate calendarele care sunt folosite – Outlook, Windows Live, etc. Stabilește singur conflictele dintre evenimente.