Cel mai aşteptat eveniment al momentului a început, cu Steve Jobs la cârmă. Mut povestea evenimentului mai la final şi scot în evidenţă iPhone 4. Deci este iPhone 4, nici HD, nici 4G, cu numele au circulat multe  zvonuri, dar neconfirmate. Dar telefonul Apple arată exact ca prototipul de la Gizmodo şi încă nu s-a lămurit care a fost  faza. iPhone 4 costă de la 199 de dolari cu abonament pe 2 ani. Acum iPhone 3GS va fi ieftinit la 99 de dolari. Să vedem la noi când ajunge reducerea.

Lansarea oficială a iPhone 4

Steve Jobs revine pe scenă,  revine la tema telefonului mobil şi trece în revistă numeroase studii de piaţă, numindu-le pe unele „questionable”. El consideră că iPhone are o cotă de 28% pe piaţa nord-americană. Probabil este cota pe zona de smartphone.

Jobs / iPhone 4 - Engadget

„It’s hard to remember what it was like before the iPhone”, zice Steve Jobs. În fine, confirmă oficial iPhone 4, sala izbucneşte în urale. Jobs spune că ceea ce s-a văzut pînă acum este o nimica toată. Cică are 9,3 milimetri grosime, deci este cel mai subţire smartphone din lume. Are butoane de control pe laterale şi ecran de protecţie din sticlă . Mufă3,5 mm jack şi slot de carduri micro SD. Caroseria este din oţel inoxidabil (stainless steel) şi face parte din antenă pentru a creşte puterea semnalului. Telefonul are Bluetooth, WiFi, GPS, este un telefon UMTS/GSM.

Ecranul iPhone 4 are diagonala de 3,5 inchi, cu o rezoluţie de 960×640 pixeli. Steve Jobs trece la sistemul de operare pentru noul telefon, Iphone OS 4. Aplicaţiile rulează instant şi full screen, arată mult mai bine. Ecranul iPhone 4 are o nouă tehnologie care permite o densitate a pixelilor de patru ori mai mare, pentru a oferi imagini mai clare, fără precedent. „Nu există un astfel de display la vreun telefon mobil în acest moment”, zice Jobs.  Are 326 pixeli pe fiecare inch în timp ce retina umană poate recepţiona pînă la 300 de pixeli per inch. Acum arată telefonul nou în premieră. Deocamdată numele este tot iPhone 4, nu HD.

Evident, atât reţeaua de telefonie mobilă cât şi cea WiFi sunt supra-aglomerate şi Jobs nu îşi poate prezenta telefonul, îi roagă pe cei din sală să închidă telefoanele, publicul râde. Jobs arată un iPhone vechi comparat cu cel nou, diferenţele între ecrane sunt majore. Sunt curios ce cameră foto digitală a inclus de data asta.

iPhone 4 în culori - doar un cauciuc de protecţie

iPhone 4 are procesor Apple A4 dezvoltat intern, incredibil de mic şi de puternic, zice Jobs. Este un procesor la 1GHz, realizat pe arhitectură ARM, cu CPU Cortex A8 şi procesor grafic PowerVR. Este făcut de Intrinsity, firma cumpărată de Apple şi în colaborare cu Samsung. Telefonul are 32GB de memorie internă şi HSDPA / HSUPA , download de 7,2 Mbps şi upload de 5,8 Mbps, dacă e suportată tehnologia de operator. Evident, tehnologie WiFi standardul N. Include accelerometru şi senzor de mişcare pe şase direcţii.

Trece acum la camera foto digitală iPhone 4. Camera are 5 megapixeli, deşi Jobs zice că va fi ceva deosebit. Are un senzor special pentru fotografii pe lumină slabă, iar Jobs spune că megapixelii nu sunt totul. Corect. A! Înregistrează video HD la rezoluţie 720p. Apple lansează aplicaţia iMovie pentru iPhone. Camera iPhone 4 adaugă şi informaţiile GPS pentru localizarea fiecărui film. Camera face focus cu o singură apăsare pe ecran. Acum acest autofocus este disponibil şi pentru filmare. Aplicaţia de editare video costă doar 4,99 dolari.

Steve Jobs se întoarce pe scenă şi revine asupra temei că 600 de oameni accesează reţeaua WiFi şi blochează demonstraţia iPhone. Le cere iar să închidă telefoanele.

Preţul iPhone 4 este 199 de dolari pentru modelul de 16GB cu contract pe 2 ani, iar cel de 32GB este 299 dolari. Variantele de culori sunt tot alb şi negru, poza de mai devreme s-a dovedit complet falsă.

Utilizatorii iPhone, iPod Touch pot face upgrade la OS 4 din 21 iunie, chiar dacă nu este complet funcţional. iPhone 4 va fi în magazine din 28 iunie.

Începutul evenimentului este plictisitor…


Şeful Apple, aplaudat intens, a început prezentarea cu laude la adresa iPad, revenind asupra ideii că este „magic” şi că se vinde ca pâinea caldă, unul la trei secunde.

Jobs vorbeşte despre iBooks, cărţile digitale pentru iPad, de asemenea despre App Store şi alte aplicaţii software. Totul cunoaşte un adevărat boom. Nu înţeleg cum poate să ţină lumea cu sufletul la gură cu subiectele astea. Probabil a lăsat la urmă iPhone. Jobs vorbeşte despre dezvoltatorii de aplicaţii software pentru iPhone. Evident, se câştigă mai bine dacă dezvolţi soft pentru Apple decât pentru Google.

Şeful Apple, aplaudat intens, a început prezentarea cu laude la adresa iPad, revenind asupra ideii că este „magic” şi că se vinde ca pâinea caldă, unul la trei secunde.

Jobs anunţă Netflix pentru iPhone, iar acum şeful Zynga confirmă Farmville pentru iPhone. Mai mulţi oameni au jucat online Farmville decât numărul celor care s-au uitat la episodul final din Lost. Numărul total de conturi active este de circa 70 de milioane din cei 500 de milioane ai Facebook. Urmează acum Guitar Hero pentru iPhone, de la Activision. Jocul va costa sub 3 dolari. Un adevărat regal de lansări. Focus masiv pe jocuri video din partea Apple.