Astăzi la conferința Xiaomi compania chineză a lansat pe lângă Redmi Note 8 Pro și două alte produse smart, un aspirator și niște becuri inteligente.

Aspiratorul portabil Xiaomi Mi pare destul de mic pentru apartament, dar ei spun că trage foarte bine, nu are sac, ci doar un vas în care se strânge mizeria. Oficialii Xiaomi spun că un astfel de aspirator are o mare putere de aspirație, curăță 160 de metri pătrați la o singură utilizare și vă lasă fără praf în casă. Datorită accesoriilor incluse în pachet puteți curăța sub mobilă, puteți aspira mașina sau chiar în bucătărie. Aparatul este ușor și comod de utilizat cu o singură mână și nu are fire sau elemente de care să te împiedici și de asemenea este foarte silențios. Ei spun că prețul pentru un astfel de dispozitiv ar trebui să fie spre 2.000 de lei, dar prețul la lansarea în România este de 1.099 lei.

Aspiratorul portabil Mi dispune de un motor digital fără perii, care poate asigura o viteză maximă de 100.000 rpm şi poate genera în modul MAX, până la 100AW putere de aspirație, cu o presiune statică de aproximativ 23KPa. Aspiratorul este dotat cu un sistem de filtrare în 5 trepte, care poate bloca 99,97% din praf și elimina poluarea secundară. În plus, este echipat cu 4 capete de perii multifuncționale, care pot absorbi praful de la sol, din salteaua patului, interiorul mașinii și chiar din tastatura laptopului, printre altele. Poate curăța o cameră mare de 160 de metri pătrați simultan, dintr-o singură încărcare de la priză.


Pe lângă acesta am văzut și noile becuri Mi LED Smart, care permit iluminarea casei și schimbarea culorii sau intensității luminii. Se controlează dintr-o aplicație smart și se vând în set de două astfel de becuri (alb și colorat) – costă 179 de lei. Becul inteligent economisește energie și emite 800 de lumeni cu un consum de energie de 10 wați. Becul oferă 16 milioane de variante de culoare care pot fi schimbate cu ușurință doar cu degetul pe ecranul telefonului. Pe lângă aplicația Mi Home, becul inteligent Mi LED poate fi controlat și folosind Google Assistant și Amazon Alexa, Apple Home Kit, utilizatorul poate utiliza vocea pentru a-l aprinde sau opri, pentru a schimba temperatura de culoare și luminozitatea. La o utilizare medie de şase ore/zi, becul poate dura până la 11 ani.