Am reușit să testez și modelul entry-level din seria A, respectiv Samsung Galaxy A21s. Mezinul seriei poate îndeplini cu succes orice funcție disponibilă pe smartphone, iar nivelul său de preț este excelent.

samsung galaxy a21s

Vă prezint seria Samsung Galaxy A în cadrul unei serii de articole susținute de Samsung.

Modelele din serie se adresează unui public mult mai tânăr, în special Generația Z, care depinde mult de smartphone, streaming, canale de social media. Fiecare model din seria Galaxy A a fost gândită să ofere diverse funcționalități la diverse niveluri. Modelele de top sunt Galaxy A71, care este cel mai bine dotat, Galaxy A51, cel mai ieftin dispozitiv 5G de pe piață, iar seria A continuă cu modelele A41 și A31 pe care vi le-am prezentat deja.

Mezinul seriei Galaxy A

La baza acestei serii sunt modelele A21s și Galaxy A11, care nu este prezent oficial pe piața locală. Astfel, Galaxy A21s la un preț de numai 899 lei (chiar mai accesibil la campaniile de reduceri), oferă cam toate funcțiile unui smartphone de top pentru utilizatorii tineri. Are ecran mare, camere foto bune, baterie mare care ține mult și se încarcă repede, precum și interfața modernă One UI.

Telefonul are și design-ul modern al seriei Galaxy A, ecranul are margini subțiri, lateralele ascund butoanele de control, iar pe spate este modulul foto avansat și un cititor de amprente rapid. Camera principală este de 48 de megapixeli, se va descurca foarte bine în orice situație. Camera foto ultrawide este de 13 megapixeli, una dintre cele mai bune de la Samsung, rezultatele sunt excelente. Desigur, are și doi senzori suplimentari, unul de macro de 2 megapixeli și unul de adâncime de câmp tot la fel. Camera selfie este de 13 megapixeli.

Procesorul este bazat pe nuclee economice, nu vă bazați pentru el ca să faceți recorduri la gaming. Se descurcă însă în orice aplicație și are o autonomie peste media telefoanelor testate de mine. Modelul de bază are 3GB de RAM și 64GB de stocare, plus carduri de memorie. Eu v-aș recomanda să apelați la cel cu 4 sau 6GB de RAM. Legat de carduri, găsiți la Samsung modele de diverse capacități, disponibile pentru bugetul fiecăruia.

Bateria este de 5.000 de mAh, una dintre cele mai mari din industrie și are încărcare rapidă 15W. Păstrează și mufa de căști de 3.5mm jack pentru cei pasionați de muzică.

Următorul în serie este modelul Galaxy A31, pe care vi l-am prezentat deja. El are un ecran FullHD și 4GB de RAM în varianta de bază, camerele foto cu senzori similari, dar 5 megapixeli pentru macro și adâncime de câmp, iar camera selfie este de 20 de megapixeli. Dar și prețul este mai măricel, spre 1.349 lei.

Galaxy A41, pe care l-am testat de asemenea, are un ecran mai compact, dar are bateria de capacitate mai mică, eu aș alege mai degrabă A31 sau A51, în funcție de buget. E adevărat, este mai bine dotat, dar și prețul său este 1.999 lei.