Galaxy S5 a ajuns la mine prin programul Orange Smartphone Tester. Am profitat de a doua întâlnire pentru a face o serie nouă de poze, comparații cu S4 sau Note 3, teste de performanță și am prezentat mai jos câteva huse și accesorii de la MobileDirect.ro. Două clipuri video sunt la finalul articolului, după galeria foto.
Orice întrebare aveți legată de Galaxy S5 o puteți lăsa într-un comentariu la acest articol.

Galaxy S5 - versus S4 - Note 3
Galaxy S5 – versus S4 – Note 3

După cum știți, eu am prezentat Galaxy S5 înaintea tuturor, chiar dacă nu s-au confirmat toate zvonurile, iar ulterior am avut șansa să vă scriu și impresiile după lansarea oficială, cu ocazia primului hands-on.

Deși este doar o actualizare, sunt atâtea îmbunătățiri încât merită atenția tuturor celor care doresc un terminal de top. Consider că este primul Galaxy S mai interesant decât Note. Probabil că Note 4 va aduce de asemenea numeroase îmbunătățiri, altfel va pierde competiția. Abia aștept să compar terminalul cu nou HTC One, încă nu am avut ocazia.

O să mai scriu două articole despre Galaxy S5 – unul va pune accent pe camera foto, video și aplicațiile de editare – am senzația că este o cameră excelentă de data asta, iar al doilea va fi un review complet al acestui terminal pentru cei interesați să îl cumpere.

ads

Deocamdată vă pun niște constatări “la cald” după prima zi de utilizare.

Galaxy S5 benchmark - Antutu
Galaxy S5 benchmark – Antutu

Pe scurt după a doua întâlnire

– autonomia s-a îmbunătățit – a pierdut peste noapte doar 3% deși l-am lăsat conectat la Internet;
– ecranul este excelent, culori mai bune decât anul trecut, luminozitate mai bună;
– camera foto este foarte bună, inclusiv pe lumină scăzută. Din păcate nu mai are atâtea moduri de fotografiere ca la S4 (e drept că nici n-o fi fost folosite toate). Sunt vreo 6 moduri, iar altele se pot descărca. Am să testez special camera foto și am să revin cu un articol pe tema asta;
– dimensiunile Galaxy S5 sunt ok, depășește S4 sau S3, care erau relativ similare, dar nu cu mult, este mai mic, mai subțire și mai ok decât Note 3;
– performanțele ies când sub, când peste Note 3 Neo, cele mai complexe teste le-a parcurs însă mai rapid și a scos scoruri duble;
– meniul este simplificat, ceea ce e bine pentru utilizator comparat cu TouchWiz sau cum îi zicea. Pe de altă parte nu au mai adus alte îmbunătățiri, în afară de log-in cu amprenta, nu mai sunt noutăți atât de importante.
– Meniul de Settings seamănă pe undeva cu iOS 7, niște buline colorate. Nu mai seamănă cu nimic anterior, nici cu meniul normal de Android.
– telefonul este codat în Orange, așa că trebuie să aștept un SIM dedicat pentru a putea testa cu adevărat autonomia și funcționalitățile telefonului. Revin cu detalii;

Huse pentru Galaxy S5
Huse pentru Galaxy S5

Huse pentru Galaxy S5

Cei de la MobileDirect au o serie întreagă de huse și carcase Galaxy S5, iar eu am avut ocazia să testez câteva dintre ele. Cred că vreo două am să le și folosesc în următoarea perioadă. Mi-au plăcut mult și se vede că sunt produse ok, de calitate bună, la un preț corect.

Mi-au plăcut mult husele Baseus de tip smart-cover (ca în fotografia de mai sus). Ai maximum de protecție și flexibilitate – vezi informațiile esențiale rapid, ai acces la mufe, la camera foto… Sigur, poți alege și o husă minimalistă, precum TPU Mesh, dintr-un gel rezistent și flexibil, care protejează, dar nu încarcă telefonul. Mai sunt și husele Seashell, care sunt dintr-un plastic mai rigid, dar de asemenea utile pentru protecție. Le puteți vedea pe toate în galeria foto.

Galerie foto

Galaxy S5 unboxing – video

Video: benchmark