Am testat Garmin Venu Sq 2, a doua generație de smartwatch pătrat. Seamănă și concurează Apple Watch, dar are o autonomie mult mai mare și este mai ieftin decât ceasul Apple. Ceasul a ajuns la review prin amabilitatea Garmin România.
Pro și contra Garmin Venu Sq 2
Avantaje:
- mic și compact, comod de purtat;
- ecran luminos, cu un contrast foarte bun;
- autonomia este foarte bună, mult peste Apple;
- senzori de calitate bună;
- aplicația mobilă cu adevărat bună;
Dezavantaje:
- fără asistent/ comenzi vocale/ alerte vocale;
- nu are altimetru;
- ;
Detalii tehnice Garmin Venu Sq 2
Ecran: 1.41 inch, AMOLED
Rezistență la apă: 5 atmosfere (~50 de metri)
Senzori: accelerometru, GPS/GLONASS/Galileo, lumina ambientală, busolă electronică, monitorizare cardiacă, pulsoximetru
Dimensiuni: 40.6 x 37.0 x 11.1 mm
Greutate: 38 g
Baterie: 264 / 288 h
OS: Android & iOS
Tehnologii: Bluetooth & Wi-Fi
Preț:
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
O perioadă destul de lungă nu am avut ocazia să testez produse Garmin, să sperăm că am depășit momentul. Au unele dintre cele mai precise, rezistente și bine dotate ceasuri, iar aplicația mobilă este chiar bună comparat cu unele chinezării.
Acum doi ani, Garmin s-a apucat să facă și ceasuri pătrate. Seria Sq a avut succes, dar este imposibil să nu o compari cu Apple Watch, având dimensiuni similare, culori și forme apropiate. Versiunea a doua de Sq aduce un ecran mai luminos, autonomie bună, senzori preciși, dar are un preț ceva mai mare.
Mie personal mi-a plăcut că este ușor, dar are autonomie mare. Eu am fobie de ceasurile mari. Am testat și un smartwatch mai solid de la ei, Tactix 7, revin cu impresii cât pot de repede. Însă e mult mai mare și greu comparat cu Sq 2. Eu folosesc mai degrabă o brățară sport, pe care nu trebuie să o încarc des, care nu o scot când fac duș și așa mai departe. Mai exact, aproape nici nu o simt la mână.
Însă Venu S2 2 are autonomie de peste 10 zile, iar acest lucru este foarte util. Principala problemă a Apple Watch este faptul că nu rezistă mai mult de o zi. Devine stresantă orice interacțiune, chiar dacă se încarcă repede. Zicea cineva că îl încarcă dimineață, până face cafeaua. Înțeleg și asta, dar tot mi se pare enervant. Aș putea folosi încărcare wireless. Dar prefer varianta în care încarc o dată la două săptămâni.
Am descoperit că aplicația Garmin nu am mai folosit-o de câțiva ani. Arată mult mai bine, este mai organizată, meniurile sunt intuitive, găsești rapid setările. Sincronizarea a mers rapid, fără probleme. Include nu doar pași, ritm cardiac și oxigenarea sângelui, dar și analiza somnului și o mulțime de alte informații.
Ce lipsește este interacțiunea prin comenzi vocale. Nu suportă niciun asistent. Nu că m-ar interesa pe mine, dar sunt oameni pasionați de asta. La nivelul de preț al Venu Sq 2 puteți lua un Apple Watch SE, care este varianta mai slăbuță a ceasului Apple. Un Galaxy Watch5 este puțin mai scump.
Concluzii
Garmin Venu Sq 2 mi-a lăsat o impresie pozitivă. Este genul de smartwatch la care o să trec când mă decid să renunț la brățara de fitness. Nu este deloc greu sau incomod, iar autonomia bună îl recomandă. Îmi place că au senzori de calitate mai bună, în orice caz nu cred că informațiile oferite de bandă sunt foarte corecte. Dar odată ce-am depășit problema asta, o folosesc doar pentru informare, mai ales pentru pași și distanțe parcurse. Ceasul este mai precis, însă trebuie să te obișnuiești cu el pe mână tot timpul, ceea ce rămâne mai dificil. Iar dacă nu îl ții constant, iar nu o să fie informații complete.
Garmin Venu Sq 2 rămâne ușor scump, nu este tocmai un produs ieftin. Dar este mai ieftin decât un Apple Watch de ultimă generație. Și ține bateria mult mai mult.
Ce inseamna autonomie foarte buna? Cate zile, saptamani?
 
Peste zece zile de utilizare cu GPS pornit.