Am testat căștile Bluetooth Ghostek SoDrop 2.0, căști fără fire cu un acumulator puternic și o calitatea a sunetului foarte bună. Mi-a plăcut mult și design-ul, sunt comode și confortabile, se pliază rapid și au în cutie o husă care să le protejeze atunci când le puneți în rucsac sau geantă.


Căștile Ghostek SoDrop 2.0 au venit la test de la MobileDirect.ro, iar mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial.

Pro și contra Ghostek SoDrop 2.0

Mi-a plăcut foarte mult:
– volumul oferit pentru muzică;
– blochează zgomotele externe;
– pairing ușor de realizat;
– sunt comode și confortabile;
– se pliază pentru transport;
– se pot folosi și cu fir;
– se poate face pair cu două telefoane;

Rămâne de discutat:
– au un bass puternic, pentru unele melodii nu e tocmai potrivit;
– ca orice gadget Bluetooth , nu trebuie să uiți să îl încarci;

Experiența cu căștile wireless

Am testat în ultimii ani pe puțin 20 de modele diferite de căști, fie in-ear, fie peste urechi, cu fire sau fără fire. E greu de găsit cea mai bună variantă, cred că pentru drum rămân utile căștile in-ear, pentru acasă celelalte. Fie că stau la birou sau în fotoliu, prefer să am căști care stau comod pe cap. Dacă folosesc hands-free sau vreau să filmez, atunci apelez la căștile in-ear. Am acasă o gamă largă de căști, atât cu fir, cât și wireless și pot să fac comparații, atât la calitatea sunetului, cât și la confort. Mi se pare important de subliniat că Ghostek SoDrop 2.0 este un produs care costă acum 260 de lei.

Din acest punct de vedere nu prea au rival. Oferă și un volum puternic, un pic de bass, conectare ușoară la telefon sau orice alt gadget cu Bluetooth (tabletă, televizor, PC). Cred că pe viitor vor câștiga tot mai mult teren căștile care blochează zgomotele externe, pentru a putea asculta muzică și atunci când mergi cu trenul, autobuzul sau metroul. În avion sunt super, iar dacă ai de lucrat într-un mediu zgomotos devin esențiale. Eu știu că nu mai plec de-acasă fără căștile Ghostek SoDrop 2.0. Merg și cu firul foarte bine.

Căștile au difuzoare de 40 mm, cu tehnologia APTX pentru un sunet mai puternic. Pe lateralul căștii drepte au trei butoane și un led, butonul de On/Off și pairing, care permite de asemenea apelarea celui mai recent număr din agenda telefonică. Apoi butoanele de volum, dacă aveți telefonul în buzunar de exemplu și nu doriți să-l mai accesați. Led-ul arată starea bateriei, dacă sunt deschise căștile, dacă sunt în modul pair și așa mai departe. Atâta timp cât este albastru, funcționează ok. La roșu s-a terminat bateria. Pentru pairing trebuie doar să ții butonul apăsat 5 secunde – pornind din off. Apoi led-ul luminează roșu/albastru și găsiți rapid căștile, dați pair și asta a fost tot.

Tehnologia Bluetooth este la versiunea 4.0 și au o autonomie de circa 14 ore. Se încarcă cu un cablu normal microUSB, se pot încărca de la bateria externă și așa mai departe. Cablul este inclus în husa de protecție, alături de un cablu microUSB pentru încărcare. Căștile se pot folosi și dacă rămâneți fără baterie, folosind cablul de 3.5 mm jack (presupunând că aveți mufă de 3.5 mm la telefon).

Căștile sunt bine realizate, arată foarte bine, au materiale plăcute la atingere. Doar zona de butoane pare un pic plasticoasă. Revin cu detalii să vedem cât de mult rezistă dacă le folosești intens.

Concluzii

Pentru un set de căști wireless care costă 260 de lei, Ghostek SoDrop 2.0 sunt o alegere foarte bună. Calitatea sunetului este peste media produselor de pe piață (mă refer în zona de preț 200-1000 de lei). Comparat cu alte căști ieftine sunt mult peste, atât la volum, căt și la claritatea sunetului. Pentru test am folosit Galaxy S8+ și laptopul RoG 702. Am comparat cu căști Philips, Sony, cu vechile mele căști Ferrari, dar și cu modele Skullcandy. Au cam cel mai mare volum, mie bass-ul îmi prinde bine, dar nu se potrivește cu toate genurile muzicale.

Galerie foto