Research in Motion (RIM), compania canadiană care produce Blackberry, are o evoluție desprinsă parcă din filmele de ficțiune. După ce au mers contra curentului exact ca Nokia, au refuzat întâi touchscreen-ul, apoi au refuzat să schimbe design-ul, apoi s-au ținut de exclusivitatea unui OS depășit, iar acum au comis o nouă eroare: serviciul de mesagerie atât de renumit nu merge de câteva zile. În unele zone chiar au fost revolte ale utilizatorilor Blackberry. Ce-ar mai putea face pentru a convinge utilizatorii să treacă la Android sau iOS? Am făcut o listă de sugestii mai jos…

BlackberryAceste idei nu sunt noi, ele provin din experiența existentă  în industria telefoanelor mobile.

Alte gafe care s-ar potrivi Blackberry:

– să facă un update automat la OS care să blocheze telefoanele;

– să aibă parte de un atac al hackerilor sau să găsească cercetătorii un bug de securitate care să elimine și ultimul atuu RIM;

– să anunțe că renunță la OS și aleg Windows Phone;

– să vândă compania către Yahoo sau AOL – sau către un investitor chinez;

– să deschidă o rețea proprie de magazine RIM;

În niciun caz nu trebuie să pregătească vreun model cu Android, s-ar putea să aibă succes și să relanseze naiba afacerile și atunci, ce se vor face?

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !