Am fost în seara asta la Heidi Choco World, în Pantelimon, la invitația celor de la Good Food (mulțumim!). Am experimentat ciocolata cu mirodenii de toate felurile și ne-am făcut propriile rețete de ciocolată ( cu curry, piper roșu, alune caramelizate, fistic și altele). Am gustat prima oară ciocolată cu ulei de rozmarin, cu gorgonzola. Jakob Hausmann, un chef elvețian ne-a povestit că ciocolata poate fi combinată practic cu orice alt gust. Iute, amar, sarat, acru, toate combinațiile merg. În zonele tropicale unde se cultivă băștinașii folosesc cafeaua pe post de condiment la mâncare, o preferă amară. Europenii au nevoie de zahar.

dandragomir.biz din ciocolata :-)
dandragomir.biz din ciocolata 🙂

Click pe poze pentru mărire!

Experiența la Choco World by Heidi a fost excelentă. Oamenii pricepuți, pasionați de ceea ce fac, plăcuți, foarte deschiși la orice întrebare și discuție. Bucătarul, nu bucătar, chef, maestru, ne-a ținut în priză trei ore, ne-a povestit totul cu lux de amănunte, era suficient să gesticuleze și mureai de poftă. Ne-a învățat o mulțime de chestii utile, ne-a povestit rețete, combinații de arome.

Heidi Choco World are magazinul deja deschis pentru toată lumea (link-ul cu harta e mai sus). Partea de laborator – care chiar contează – se va viziona cu programare (sau vă puteți uita dacă este vreo demonstrație în curs când ați ajuns la magazin. Zona e cu pereți de sticlă. Din câte am înțeles se pot comanda și chestii speciale pentru zile de naștere, să scrie ceva, să le orneze într-un anume fel.

Diferența este că toată ciocolata de acolo este extrem de proaspătă pentru că nu rezistă foarte mult. Și chiar se vinde, oamenii din zonă deja goliseră vitrinele cât am stat noi la laborator.

Au mai fost la Heidi Choco World și vor scrie despre asta Lila, Le Blog Piquant, Foodie Family, Dulceata de trandafiri, Anca Duma.

Poze de la Choco World

[nggallery id=246]

Am pus două clipuri cu el, dar sunt mai multe și toate interesante.

Filme

Jakob Hausmann despre cacao:

Atmosfera la Heidi Choco World / Pantelimon.