Compania Honor a confirmat oficial noul său pliabil, Honor Magic Vs, care folosește o balama specială. Este bine dotat și va fi prezentat la Mobile World Congress 2023.
Honor Magic Vs

Honor Magic Vs

Honor Magic Vs, cel mai recent smartphone pliabil din portofoliul Honor, dispune de o tehnologie pliabilă specială, rezolvând multiplele probleme asociate cu smartphone-urile foldable.

În urmă cu 20 de ani, tehnologia Hinge era utilizată la telefoanele cu clapetă, cu designul original de tip clamshell. Odată cu apariția smartphone-urilor, tehnologia Hinge a dispărut până acum câțiva ani, când smartphone-urile pliabile au revenit pe piețele globale. Balamaua joacă cel mai important rol, deoarece determină cât de bine se pliază și se deschide ecranul, spațiul dintre ecrane atunci când dispozitivul este pliat, durabilitatea dispozitivului, precum și experiențele pe care le oferă utilizatorului.

Angajată să inoveze și să provoace constant standardele industriei, Honor a investit masiv în cercetare și dezvoltare, transformând tehnologia waterdrop hinge, o tehnologie comună utilizată pentru smartphone-urile pliabile de pe piață, în Super-Light Gearless Hinge cu tehnologia single-piece casting processing care debutează odată cu HONOR Magic Vs, setând, astfel, noi repere revoluționare pentru piața smartphone-urilor pliabile.

Vezi testul Honor Magic Vs realizat de @JerryRigEverything aici.

În mod tradițional, pentru a permite rotirea ecranului se folosesc angrenaje, dar acestea fac dispozitivul mai greu și mai gros. Realizată cu prima tehnologie single-piece casting processing din industrie, balamaua Super-Light Gearless a Honor Magic Vs reduce drastic numărul de componente ale structurii de susținere utilizate în balama, de la 92 la 4, oferind o balama ușoară și asigurând în același timp o rotație adecvată.
Balamaua de la Honor Magic Vs se pliază cu ușurință și dispune de un design fără goluri, rezolvând un alt punct esențial pe care alte smartphone-uri pliabile concurente de pe piață nu l-au rezolvat încă. Design-ul fără goluri nu numai că îi conferă dispozitivului un aspect premium, dar îl face și mai subțire. Datorită spațiului suplimentar oferit de balamaua mai mică, HONOR a dotat Magic Vs cu baterii de 5.000 mAh, cea mai mare capacitate văzută vreodată pe un smartphone pliabil.

Proiectarea unei balamale ușoare și subțiri este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă producătorii de smartphone-uri pliabile, dar, în același timp, este un aspect esențial pe care producătorii se concentrează. Un alt aspect important pentru telefoanele pliabile este greutatea pe care o are. Cu dedicare continuă pentru inovarea tehnologiei pliabile și dorința de a oferi cea mai bună experiență de utilizare, echipa de cercetare și dezvoltare HONOR a utilizat o inginerie de ultimă generație pentru a asigura că balamaua HONOR Magic Vs este ușoară. Unul dintre motivele pentru care HONOR Magic Vs este atât de ușor este datorat materialului polimeric special folosit pentru realizarea balamalei, care este cu 62% mai ușor decât metalele utilizate în mod obișnuit. Folosirea acestui material ultraușor, un material utilizat de obicei pentru conductele submarine și navele spațiale, este o dovadă a angajamentului HONOR față de calitate.

Reducând și mai mult greutatea dispozitivului, balamaua folosește mult mai puține componente, doar 4 față de cele 92 ale predecesorul său Honor Magic V. Inginerii au eliminat 88 de componente din designul tradițional al balamalei utilizate de alte smartphone-uri pliabile, făcând HONOR Magic Vs excepțional de subțire și ușor. Adăugând o nouă inovație în materie de design pentru a reduce greutatea dispozitivului, HONOR utilizează un aliaj de magneziu din pământuri rare, care este cu 34% mai ușor decât aliajul de aluminiu utilizat de majoritatea dispozitivelor pliabile de pe piață, pe rama ecranului extern pentru a obține greutatea ideală. Smartphone-ul HONOR Magic Vs măsoară doar 12,9 mm grosime atunci când este pliat și cântărește doar 267 g.

Durabilitatea a fost mult timp o problemă majoră pentru ecranele pliabile, deoarece acestea sunt dificil de întreținut. Producătorii de smartphone-uri au investit din ce în ce mai mult în cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți rezistența dispozitivelor pliabile, dar problemele de durabilitate, cum ar fi o balama vulnerabilă, bule, zgârieturi pe ecran, longevitate etc., au continuat să persiste.
În ciuda faptului că este extrem de ușor, HONOR Magic Vs excelează la capitolul durabilitate. Tehnologia revoluționară Super-Light Gearless Hinge a HONOR Magic Vs a fost dezvoltată timp de luni de zile de către echipa HONOR de R&D. După ce a testat realizarea balamalei din diferite materiale de metal precum aluminiu, oțel și titan, până la cele nemetalice, inclusiv fibre de carbon și materiale plastice, HONOR a decis să utilizeze material polimeric de calitate aerospațială pentru a asigura funcționalitatea și rezistența balamalei.

Cu toate acestea, cu un punct de topire ridicat, materialul polimeric de calitate aerospațială are cerințe ridicate de prelucrare. Pentru a rezolva această problemă, Honor a reproiectat matrița și a utilizat echipamente îmbunătățite, precum sistemul de canale cald și sistemul de răcire. HONOR a dublat, de asemenea, procesele de post-tratare pentru a asigura netezimea materialului.

Pentru a conferi o tehnologie pliabilă cu o structură fermă și sigură, componentele au fost asamblate cu o precizie micrometrică. Datorită design-ului fără angrenaje, fiecare parte a balamalei suportă sarcina în mod egal și uniform atunci când dispozitivul este pliat sau deschis, reducând la minimum potențialul de slăbire a componentelor în timpul utilizării. Honor Magic Vs a trecut testul efectuat de TÜV Rheinland, care poate rezista la peste 400.000 de plieri. Asta echivalează cu mai mult de zece ani de utilizare cu 100 de plieri pe zi. Datorită durabilității excepționale, Honor Magic Vs este o opțiune convingătoare pentru utilizatorii din întreaga lume care sunt în căutarea unui dispozitiv pliabil de încredere și rezistent.