Honor V40 a fost lansat oficial în China. Terminalul marchează relansarea brandului Honor după separarea de Huawei. Compania are deja contracte cu principalii furnizori de tehnologie, printre care AMD, Intel, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Qualcomm, Samsung, SK Hynix sau Sony.

honor v40 google relansarea

Ce știm despre Honor V40

Numele pentru versiunea globală va fi Honor V40 View. Dotările tehnice sunt relativ bune. Procesorul său este un Mediatek Dimensity 1000+, practic cel mai bun procesor 5G al Mediatek, scrie computerblog.ro. Are patru nuclee ARM Cortex-A77 la 2.66 GHz, plus patru nuclee economice ARM Cortex-A55. Acceleratorul grafic este Mali-G77 MC9 (aproape de cel folosit la Exynos 990). Telefonul are variante cu 8 sau 12 GB de RAM și 128 sau 256 GB de stocare (UFS 2.1). Nu include carduri microSD.

Camera foto are un sensor principal uriaș de 50 de megapixeli (1/1.28 inch, pixeli de 2.4 nanometri), o cameră ultra-wide de 8 megapixeli și macro de 2 megapixeli. Pe partea frontală are o cameră foto duală, cu un senzor principal de 32 de megapixeli și ultra-wide de 16 megapixeli. Ecranul este Super AMOLED de 6,72 inch, cu HDR10, rată de refresh 120Hz, luminozitate 800 nits.

Honor V40 View are o baterie integrată de doar 4.000 mAh, dar vestea bună este că are încărcare rapidă de 66W. Încărcarea rapidă wireless este și ea de 55W. Practic câteva minute la priză vă asigură un procent mare de baterie. tehnologia bateriei este similară cu cea anunțată la Huawei Mate 40 Pro. Prețul Honor V40 este anunțat pe la 2500 de lei.

Deocamdată, în ciuda zvonurilor, Honor nu a vorbit despre serviciile Google. Acum că brandul Honor s-a separat complet de Huawei nu mai are probleme în a accesa aceste servicii. Însă deocamdată a fost doar lansarea pentru piața chineză, poate la evenimentul dedicat Honor V40 View, versiunea globală, vor instala și servicii Google.

Relansarea Honor

Dacă Huawei împreună cu Honor urcaseră pe locul trei global și au reușit temporar să urce și pe doi, depășind Apple la vânzări, situația nu mai este la fel de roz. Honor ar putea fi în top 10 global, în timp ce vânzările Huawei vor continua să scadă.

În urma separației de Huawei, Honor a reușit să semneze numeroase contracte pentru furnizarea de componente hardware. Astfel, ei nu vor avea probleme cu memoriile, stocarea, ecranele sau camerele foto. Asta înseamnă că, în lipsa unor noi sancțiuni, Honor se va putea relansa anul acesta pe piața internațională, scrie computerblog.ro. Compania poate profita tocmai de lipsa Huawei pentru a crește propriile vânzări, având terminale flagship cu preț excelent.

Honor va produce și laptopuri, continuând seria de dispozitive cu procesor Intel și Windows 10. Acum au semnat și cu AMD pentru furnizarea de tehnologie.