Huawei Mate 10 Pro a ajuns la mine și lucrez la un review cât mai complet. Este un telefon super, dar sunt două compromisuri importante și are un preț mai mare decât Huawei Mate 10. O să discut și problema prețului separat.
Citește și: cum se compară Huawei Mate 10 Pro și Huawei P10, flagship-urile din 2017 ->>
Telefonul a ajuns la mine prin programul Orange Smartphone Tester. Detalii privind telefonul sunt pe site-ul Huawei. Primele impresii sunt foarte bune. Dați un play și la video, cine are răbdare, poate și subscribe 🙂

Sumar:

  1. – Primele impresii
  2. – Dotările hardware
  3. – Despre preț
  4. – Primele concluzii

huawei mate 10 pro

Primele impresii

Am urmărit lansarea Huawei Mate 10 Pro și am citit ce-au scris cei care l-au testat prima oară, iar după întâlnirea cu telefonul confirm impresiile pozitive. Arată excelent, are performanțe foarte bune, iar dotările sunt foarte bune. Are o singură problemă, cea de preț, despre care discutăm mai jos. Eu zic că este justificat prețul mare, datorită dotărilor și tehnologiilor proprii. Pe de altă pare, Mate 10 are atuuri mari față de Pro. Un ecran mai bun, mufă de căști, slot de carduri microSD. Și Mate 10 este mai ieftin.

Totuși, comparat cu telefoanele concurente, gen Note 8, iPhone 8 Plus, iPhone X și altele, este un smartphone bun. Arată la fel ca un flagship, are o senzație plăcută când îl ții în mână, este construit cu atenție la detalii. Are putere hardware comparabilă cu oricare concurent și chiar peste multe alte modele. Iar camera foto mi s-a părut la prima vedere foarte bună. Nici alte flagship-uri nu au card de memorie, sunt și altele fără mufă de căști.

Ecranul este foarte bun, se văd detaliile excelent, iar tehnologia AMOLED este bună. Totuși, venind de la 2220x10802960x1440 pixeli (6.2 inch), se observă faptul că icon-urile și fonturile sunt mai mari. Asta veți remarca și dacă aveți un telefon Full HD și testați unul cu ecran de aceleași dimensiuni, dar 720p sau 800×540 pixeli. Imaginile sunt excelente, filmele și jocurile sunt ok, dar diferența de rezoluție este cumva perceptibilă.

Abia aștept să rulez un test de autonomie, în mod normal bateria de 4.000 mAh ar trebui să fie foarte bună. Revin cu un review complet care va fi în categoria de teste.

Mergi sus

Dotările hardware

Ca hardware, Huawei Mate 10 Pro este foarte bine dotat. Ecranul este de 6.0 inch, cu rezoluția FHD+, respectiv 2160×1080 pixeli, un format destul de bun. Telefonul rămâne destul de compact, stă bine în mână și poți lucra cu o singură mână destul de ok. Are noul procesor HiSilicon Kirin 970 cu procesare neuronală, un model nou care permite aplicații de Inteligență Artificială, care permit telefonului să învețe și să rămână performant.

Modelul testat vine cu 6GB de RAM și 128GB de stocare internă, nu are slot de carduri de memorie. Terminalul vine cu o baterie de 4.000m mAh. Camera foto de pe spate are doi senzori, de 16 megapixeli și 20 de megapixeli, cu f/1.6, detecție de fază și autofocus laser. Camera poate face zoom optic 2x. Camera foto de selfie este de 8 megapixeli.

Este protejat la apă și praf cu IP67, unele din terminalele concurente au IP68, dar nu cred că este o mare diferență. Terminalul nu are mufă de căști 3.5 mm jack, dar are adaptor de la USB 3.0 la jack, iar căștile incluse sunt cu mufă USB 3.0.

Terminalul are scoruri foarte bune în toate testele de performanță.

Mergi sus

Despre preț

Prețul Huawei Mate 10 Pro este de 799 de euro la Orange România, desigur, puteți opta și pentru o ofertă cu abonament. Cum spuneam, cu ecran mai bun și mufă de căști, card microSD, Huawei Mate 10 costă vreo 700 de euro. De asemenea, abia lansat-ul OnePlus 5T costă doar 500 de euro și are detalii comparabile. Mai mult, Samsung Galaxy S8 Plus este disponibil acum la 750 de euro, iar multe alte modele pot fi cumpărate la acest nivel de preț.

Pe scurt: este un preț mai mare, dar într-adevăr are și atuurile sale. Procesorul Kirin 970, mai puternic decât multe terminale de anul acesta. Bateria mai mare decât la multe modele flagship. La care se adaugă multă memorie RAM, stocare de mare capacitate. Un design bun. Deci tot este destul de greu să stabilești ce ar fi mai bine.

Huawei Mate 10 Pro este mai ieftin decât Note 8, decât iPhone 8 Plus sau iPhone X. Totuși, fiecare dintre modelele menționate are alte atuuri.

Mergi sus

Primele Concluzii

Lansarea Huawei Mate 10 Pro a fost într-un moment dificil cu foarte multe modele noi lansate recent. Totuși, pentru fanii Huawei care apreciază seria Mate, este un smartphone excepțional. Pentru cei care au P10 sau P10 Plus, telefonul aduce noutăți interesante. Procesorul de nouă generație, mai multă memorie sau baterie mai mare. Eu personal sunt impresionat de acest model și după ce o să-l testez zilele următoare am să vă spun dacă merită cumpărat sau nu.

Mergi sus

Galerie foto