Am testat tableta Huawei MatePad (2022) cu ecran de 10.4 inch. Este un dispozitiv inteligent, pentru oamenii din companii, care vine cu o husă cu tastatură completă și poate fi folosită și cu mouse sau creion digital.

Huawei MatePad (2022)

Pro și contra Huawei MatePad

Avantaje:

  • ecran de 10.4 inch luminos;
  • autonomie foarte bună;
  • multitasking pentru aplicații;
  • AppGallery și PetalSearch;

Dezavantaje:

  • procesorul este mai degrabă economic;
  • nu toate aplicațiile sunt disponibile;

Detalii tehnice Huawei MatePad

Ecran: 10.4 inch, IPS LCD, 2000×1200 nits, 470 nits
Procesor: HUAWEI Kirin 710A
GPU: Mali G51
Memorie: 4GB RAM
Stocare: 64 / 128 GB
Camera: 13 megapixeli
Selfie: 8 megapixeli
Dimensiuni: 245x155x7.35 mm
Greutate: 450 g
Baterie: 7.250 mAh
OS: HarmonyOS 2
Tehnologii: USB-C, 4G, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 5
Preț: 1.599 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.5]

Impresii după testare

N-am mai testat de ceva vreme tablete de 10 inch. Părea că acest segment s-a redus foarte tare. Competitorii au venit fie cu ecrane mai mari, fie cu formate compacte. Dar Huawei pare că a găsit o nouă nișă pe care să lanseze produsele proprii. Și le-a ieșit destul de bine acest model.

Spre deosebire de telefoane care încă vin cu Android și EMUI 12, tabletele vin toate cu HarmonyOs 2.0. Mi s-a părut mai bine desenat și mai rapid. Totul merge exact ca pe Android, doar că pare că este optimizat mai bine. Ne-am obișnuit deja cu toții să avem AppGallery, PetalSearch și alte servicii oferite de Huawei, precum Petal Maps. Evident Huawei Mobile Services în loc de GMS.

În AppGallery s-au adăugat 3.000 de aplicații românești în ultimul an. La nivel internațional au adăugat peste 185.000 de aplicații noi. Oricum, continuă dezvoltarea acestui ecosistem și probabil va deveni tot mai mare pe măsură ce trece timpul.

Designul tabletei este ok, fără notch-uri și alte elemente neplăcute. Husa, care vine inclusă în pachet, are tastatură completă. Se prinde magnetic, permite utilizarea tabletei pe post de laptop. Huawei vinde separat și un mouse Bluetooth, dar și creionul digital M Pencil (generația 2), care poate fi folosit pentru scrie și desena pe tabletă.

Noul sistem de operare include un mod multi-window pentru a crește productivitatea. Puteți avea deschisă o aplicație de luat note și una cu videoconferință. Sau video și Whatsapp. Și așa mai departe. Scenariile sunt multiple.

De asemenea tableta include funcții de colaborare multi-screen. Dacă folosiți un laptop MateBook, ecranul poate fi extins direct pe tabletă. Tableta și laptopul pot partaja și tastatura laptopului și pot folosi simultan un mouse pe ambele ecrane, pentru transfer rapid de fișiere și colaborare între dispozitive.

MatePad de 10.4 inch costă acum 1.599 lei pe site-ul Huawei.

Concluzii

Tableta MatePad 10.4 (2022) este ideală pentru călătorie și pentru eficiență la birou. Poate fi folosită împreună cu laptopurile MateBook, dar poate deveni și ea un laptop adevărat cu tastatură și mouse. Are autonomie foarte mare și se descurcă la multitasking și aplicații rulate simultan. Are un preț bun și se descurcă bine în orice scenariu, fie că vorbim de muncă, fie de divertisment personal.

Galerie foto