Am scos din cutie Huawei P20 Lite și mi-am dat cu părerea privind detaliile noului model. Prețul este foarte bun, design excelent, cameră foto bună. Încep de astăzi testele necesare pentru un review complet. Sper să revin cât mai repede cu testul.


Dați un play la clip și vă aștept cu subscribe pe YT 🙂

Huawei P20 Lite a ajuns la mine de la Evomag, unde este disponibil la prețul de 1.690 de lei.

Ce îmi place și ce nu

Atuuri pentru acest model:
– un design interesant, culoarea e frumoasă;
– ecranul pare foarte bun;
– camera foto este ok;
– prețul e bun;

ads

Ce nu-mi place:
– ecran cu moț;
– alunecă pe suprafețele care nu sunt plane foarte tare;

Primele impresii

Pun aici primele impresii într-o ordine complet aleatorie. În video am vorbit mai mult 🙂

  • Design – telefonul arată foarte bine, este plăcut vizual, doar că pe spate este oglindă și efectiv te deranjează la un moment dat. Rămân toate amprentele de pe mână pe telefon, de asemenea a fost greu să-l pozez pentru că reflecta perfect imaginile și arăta aiurea. Sunt sigur însă că există amatori (amatoare) de astfel de telefoane lucioase. Este foarte subțire și ușor, dar trebuie spus că alunecă foarte tare, era să cadă de pe birou. În mână nu alunecă deloc, este foarte ok. Îmi place faptul că este subțire, dar are baterie destul de mare.
  • Ecran cu moț – știți că mie nu îmi place, este aiurea, am tot căutat să îl înțeleg. Nu este atât de mare ca la iPhone X, dar nici mic precum cel de la Essential Phone. Aproape toți producătorii de telefoane Android vor anul ăsta ecrane cu moț. Huawei și Asus au lansat deja, LG urmează, se zvonește că Note e așa. Acel lucru permite doar să pui camera de selfie în mijloc, dar nu are altă utilitate. Întrerupe ecranul, e aiurea. Dar probabil unii dintre noi au altă părere. Cert este că te obișnuiești și așa, nu deranjează foarte tare.
  • Hardware – procesorul este același de la Huawei Mate 10, care arată mai bine după părerea mea și este mai ieftin acum. De asemenea, Mate 10 Lite are 64GB intern, iar P20 Lite are și versiune de 32GB intern. Camera foto duală pare să fie aceeași, cu un senzor de 16 megapixeli și unul de 2 megapixeli. Acum au pus însă și o cameră de selfie de 16 megapixeli, posibil mai bună decât cea de la Mate 10 Lite. La baterie însă, P20 Lite are doar 3.000 mAh, iar Mate 10 Lite are o baterie mai mare, de 3.360 mAh. Deci cred că autonomia va fi mai bună la Mate 10 Lite.
  • Prețul – Huawei P20 Lite este 1.690 lei, iar Mate 10 Lite este acum 1.399 lei, deci avantaj pentru cel din seria Mate. Sunt câteva modele care concurează aici. HTC 10 este disponibil la acest preț, un adevărat flagship de anul trecut. La fel Zenfone 4,  Zenfone 5 Lite, Samsung Galaxy A7 (2017), Xiaomi Mi 5S Plus și Moto X4. La ora asta nici eu nu știu ce aș alege, treubie verificat fiecare detaliu.
  • Ce urmează. Am să pun la treabă noul smartphone Huawei P20 Lite și revin cu un review complet. Atunci o să știu mai multe despre capacitățile lui și despre atuurile și slăbiciunile lui. Revin cât pot de repede.

Galerie foto