Avansul tehnologiei este fulminant în ultima perioadă, dar în timp ce unele companii pierd teren, altele se dezvoltă exponențial datorită investițiilor în cercetare și dezvoltare. Cel mai recent exemplu de acest fel este Huawei, care a ajuns în câțiva ani de la Cenușăreasa industriei telecom la un jucător care concurează cu Samsung și Apple.

Huawei P8 - lansarea oficiala
Huawei P8

Cheia din spatele acestei creșteri este tehnologia și furnizarea de dispozitive de nivelul competiției, dar la prețuri competitive. Dezvoltarea companiei este ilustrată cel mai bine prin recentul parteneriat cu jucătorul de fotbal polonez Robert Lewandowski, numit recent ambasador al brandului. Și-a dorit de mic să fie un fotbalist renumit, a luptat pentru asta și a muncit enorm. Câțiva ani mai târziu, LewanGOLski este căpitanul naționalei, dat cinci goluri în 9 minute, fiind cel mai rapid marcator și exemplele pot continua.

Succesul este cel mai adesea rezultatul unor ani de muncă susținută, cu efort, nesom și renunțarea la multe lucruri. Așa și cu blogul. Succesul peste noapte înseamnă pentru mine 20 de ani de jurnalism, 10 ani de muncă online. Când încărcam primele știri pe Internet nu mă gândeam că aș putea ajunge propriul șef, angajator și patron. Că voi avea audiența mai mare decât unele dintre publicațiile pentru care am lucrat. Că voi putea trăi din meseria de scriitor. Dar nu despre mine e vorba.

E vorba de Huawei și mai ales despre vârful lor de gamă: Huawei P8. Este un terminal premium, cu toate tehnologiile momentului, dar cu toate acestea, este un smartphone accesibil. Deși se poate bate de la egal cu orice adversar din domeniu, Huawei P8 este acum la ofertă 2.049 lei la eMag. Ecranul de 5.2 inch a fost lăudat de toate publicațiile care au tesat telefonul. Procesorul octa-core Huawei Kirin 930 concurează cu brio cele mai puternice SoC-uri de pe piață. Are 3GB de RAM, 16GB de stocare internă și slot de carduri de memorie microSD. Camera foto este premiată pentru calitatea imaginilor, senzorul principal este de 13 megapixeli vine cu stabilizare optică pentru fotografii de top, iar cel de pe camera frontală de 8 megapixeli.

Bateria este de 2.680 mAh, cu o autonomie foarte bună. Aș mai menționa un punct forte al acestui model: design-ul. Este ultra-slim și arată excelent, cu materiale premium. Pentru cei foarte atenți la costuri, există acum în magazine și varianta Huawei P8 Lite, un model excelent, cu un preț de numai 999 lei.

Noul slogan Huawei este: “Visează, orice este posibil!”. Mi se pare că se potrivește perfect cu istoria și evoluția companiei. Vouă cum vi se par modelele Huawei?