Huawei a lansat astăzi un program de conectare la Internet a școlilor din zonele rurale din România. Recent, au finalizat procesul de conectare la Internet a Școlii gimnaziale Poboru, situată la aproximativ 40 de kilometri de orașul Slatina, pentru aproximativ 140 de copii. Este prima școală din proiectul Huawei de conectare a unităților de învățământ care nu au acces la Internet, desfășurat sub conceptul „Școala se mută în mediul digital, dar educația rămâne educație”.

Huawei Internet in scoli (P)

Internet în școlile din mediul rural

Este o inițiativă binevenită, mai ales în contextul actual. Deși școala se desfășoară acum preponderent online, există în continuare școli, profesori și elevi care nu au acces la Internet, la dispozitive conectate și la platformele necesare pentru educația online.

Huawei a lansat acest program special pentru sprijinirea educației copiilor din România. Să ajute la predarea online în perioada pandemiei și la dezvoltarea abilităților digitale ale profesorilor și elevilor. Proiectul face parte din programul regional de responsabilitate socială 1.000 Dreams, care își propune să susțină educația copiilor și a tinerilor. Conectarea la Internet a școlilor din zonele rurale este realizată în colaborare cu parteneri furnizori de servicii.

Recent, Huawei și partenerii săi au finalizat procesul de conectare la Internet a Școlii Gimnaziale Poboru, județul Olt, situată la aproximativ 40 de kilometri de orașul Slatina. Este prima școală din proiectul Huawei de conectare a unităților de învățământ care nu au acces la Internet, desfășurat sub conceptul „Școala se mută în mediul digital, dar educația rămâne educație”.
Astfel, Huawei a donat echipamentele necesare conectării, în timp ce partenerii au asigurat partea de infrastructură. În plus, Huawei a donat tablete și laptopuri de ultimă generație pentru cadrele didactice ale școlii, astfel încât să susțină dezvoltarea abilităților digitale și continuarea predării online în perioada pandemiei.

Școala Gimnazială Poboru are 142 de copii în ciclul preșcolar, primar și gimnazial, care provin din satele comunei – Poboru, Albești, Cornățelu, Creți, Seaca și Surpeni.

 

Educația este primordială pentru viitorul României. Ca lider global în tehnologie, Huawei vrea să susțină educația prin ceea ce știe mai bine să facă: conectivitate și dezvoltarea de competențe digitale. Școala din Poboru reprezintă doar primul pas dintr-un proiect mai amplu pe care îl au în plan pentru următorii ani, care presupune identificarea școlilor care au nevoie de conectivitate și susținerea acestora prin produsele, serviciile și know-how-ul Huawei și ale partenerilor lor. „Accesul la conexiune deschide o lume nelimitată de cunoștințe și de posibilități de dezvoltare, ceea ce le permite elevilor să aibă șansa la o educație mai bună”, a declarat George Zhang, CEO al Huawei Technologies în România.

Potrivit celor mai recente statistici, în România există peste 6.200 de școli, iar jumătate din acestea sunt situate în zone rurale, o parte din ele fără conexiune la Internet. Această situație reduce șansele copiilor la o educație care să țină cont de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei și face foarte dificilă continuarea cursurilor online în perioada pandemiei.

Conexiunea la Internet și accesul la noile tehnologii vor face procesul educațional mai simplu, mai distractiv și mai atractiv pentru elevi, oferindu-le oportunități mai bune de dezvoltare și șansa de a avea acces nelimitat la cunoștințe din diverse domenii. Facilitarea educației online este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru elevii noștri, a explicat Marian Cîrstea, directorul Școlii Gimnaziale Poboru.

Susținerea educației este unul dintre cele mai importante obiective de responsabilitate socială ale Huawei în România. Pe parcursul celor 18 de ani de prezență a companiei pe piața locală, sute de tineri au beneficiat de programele de educație și internship ICT Academy și Seeds for the Future.