Am testat Huawei Watch GT 3 SE, ceasul smart mai accesibil, dar bine făcut și cu funcții smart avansate. A fost lansat pe finalul anului trecut și am avut ocazia să-l testez în vacanță. Are autonomie mare, arată bine și aduce funcțiile smart la un nivel de preț mai bun.

Huawei Watch GT 3 SE

Pro și contra Huawei Watch GT 3 SE

Avantaje:

  • autonomia peste competiție;
  • design bun și confort maxim;
  • funcțiile smart obișnuite;
  • ecran mare și vizibil;
  • preț bun;

Dezavantaje:

  • se simte plasticul de nivel mediu;
  • încărcare wireless lentă (3 ore);

Detalii tehnice Huawei Watch GT 3 SE

Ecran: AMOLED, 1,43 inch, tactil, 466 x 466 pixeli, 326 ppi
Procesor: N/A
Memorie: 32 MB
Stocare: 4 GB
Dimensiuni: 46,4 × 46,4 × 11 mm
Greutate: 35,6 g
Baterie: 455 mAh, 14 zile
OS: HarmonyOS 2.0
Tehnologii: GPS, accelerometru, giroscop, magnetometru, Senzor optic de ritm cardiac, barometru
Preț: 999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4]

Impresii după testare

Mi se pare că Huawei au reușit și pe ceasuri ceea ce au făcut pe zona de telefoane. Acum au luat nișa smartwatch și au produs unele dintre cele mai bune modele disponibile pe piață. Există versiunile flagship, de obicei cu terminația Pro. Există modelele intermediare, iar acum avem și un ceas accesibil, sub denumirea SE. Ceasul arată bine și se mișcă excelent. Ecranul este mare, luminos și are culori excelente și contrast bun. Stă comod la mână, nu este nici greu, nici prea masiv. Modelul aduce majoritatea funcțiilor inteligente oferite de ceasurile Huawei, dar acum la un preț mai bun.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le au ceasurile smart este autonomia. Exact cum se întâmpla pe telefoane, ceasurile Huawei au autonomie peste competiție. Modelul 3 SE aduce autonomie până la 14 zile, iar dacă utilizați intens ceasul și faceți și sport, probabil va ține o săptămână. În timp ce produsele de la principalii rivali țin doar câteva zile. Analiza somnului este de nivel avansat, mult mai detaliată decât ceea ce oferă produsele ieftine. Ceasul poate fi folosit și pe Android, dar și pe iOS cu aplicația compatibilă. Mai mult, utilizatorii au posibilitatea de a partaja rezultatele exercițiilor fizice din aplicația Health cu Strava, binecunoscuta aplicație și comunitate de monitorizare a performanțelor sportive.

Pentru pasionații de sport are un antrenor care vă poate sugera peste 100 de antrenamente diferite. Poți face sport în casă, dar mai ales poți face antrenamente în aer liber. Include nu numai alergare, ci și bicicletă, caiac, schi, înot și multe altele. Stabilește obiective și remindere potrivite stilului tău de viață. De exemplu pentru hidratare, eu mereu uit să beau cantitatea optimă de apă. Poți seta și pentru activități sportive sau măsurarea regulată a tensiunii arteriale (urmează o surpriză interesantă pe această nișă).

Mie personal îmi place design-ul clasic. Ceasul arată foarte bine și are și fețele cu design special. Are o mulțime de fețe astfel încât nu vă plictisiți niciodată de el. Stă foarte bine la mână, nu este foarte mare. Ceasurile mai masive sunt mai ușor de lovit sau zgâriat.

Altă funcție avansată este analiza de somn, TruSleep, care identifică somnul profund, ușor și mișcarea ochilor rapidă (REM). Știe orele de trezire, pentru a-ți oferi o idee clară despre cât de bine dormi. Raportul complet îl ai a doua zi dimineața, în aplicație. Oferă sfaturi practice despre cum să obții un somn mai bun. Aplicația Health te ajută, de asemenea, să urmărești sforăitul și vorbitul în somn.

Watch GT 3 SE urmărește ritmul cardiac cu o acuratețe crescută. Include o tehnologie nouă, TruSeen 5.0+ și are diverse funcții anti-interferențe. Îți urmărește starea de bine, urmărește SpO2, nivelurile de stres și pentru fete chiar și ciclul menstrual. Vine cu alerte, previziuni ale perioadei menstruale și alte funcții bazate pe știință.

Se conectează la telefon prin Bluetooth și are și aici toate funcțiile de care ai nevoie. Poți răspunde la apel direct pe ceas – foarte util la volan. Are microfon și difuzoare, deci vorbești liniștit. Poți de asemenea să respingi apelurile. Poți trimite răspunsuri rapide personalizate și poți vizualiza jurnalele de apeluri. Doar cu degetul pe ecran poți răspunde la mesajele SMS și la cele primite prin aplicații de mesagerie. Fie prin text, fie prin emoji, doar cu o atingere. Pe scurt, nu îi lipsește nimic din funcțiile clasice și aduce multă tehnologie nouă.

Concluzii

Huawei Watch GT 3 SE este un produs foarte bun, chiar dacă face parte din gama mai accesibilă. Include toate funcțiile esențiale și are un design bun, plăcut. Stă bine la mână și este rezistent, chiar și sub apă. Autonomia este peste medie și poți gestiona de pe ceas și apelurile sau mesajele. Totul din ecranul tactil. Prețul său este foarte bun, așa că merită recomandat. Urmează curând o lansare nouă, în maxim 10 zile. Așa că rămâneți aproape.

Galerie foto