Odată lămurită lansarea Galaxy SIII, site-urile de specialitate trec acum să disece următorul iPhone, numit deocamdată tot iPhone 5. Și-au adus aminte că Steve Jobs lucra la un nou telefon, iar zilele astea discuția reamintește teoria ecranului mai mare. Sper să fie așa, deși sunt și voci contra. Deja 3,5 inchi mi se pare minuscul în comparație cu produsele competiției. Măcar 4 inchi să fie, dacă nu 4,3.
Totuși, cred că lansarea va fi în octombrie.

iPhone 5 concept
iPhone 5 - concept (via nexus404.com)

Am auzit iar zilele trecute teoria că ai nevoie de 3,5 inchi pentru a folosi telefonul cu o singură mână, mai ales când conduci. Asta era pe vremuri 😛 Acum ai comenzi vocale, poți lua un suport pentru telefon și tastezi direct pe ecran și așa mai departe. Vreau să citesc articole, vreau să văd poze, filme – fără să mă chiorăsc la ecran. Eu sunt pentru ecranul mai mare. Nu zice nimeni să fie paleta de pingpong de 5 inchi, dar nici cu 3,5 nu mai merge 🙂

De asemenea, vor avea nevoie de un iPhone 4G pentru că au lansat deja noul iPad cu tehnologie LTE. Chiar dacă este un tip de tehnologie care merge doar în SUA. Pînă la urmă vom avea LTE și în Europa și sigur că vor veni și terminalele compatibile.

Și de asemenea simt nevoia unei inovații pe partea de cameră foto, pentru că deja au o cameră foto excelentă. Nu va fi suficientă creșterea numărului de megapixeli, după cum știm cu toții. Mai degrabă cred că vor aduce tehnologie nouă pentru imagini.

ads

Nu mai vorbesc de procesorul quad-core, absolut necesar în competiția cu rivalii. Dau exemplu One S, care are performanțe tehnice foarte bune, dar nu este văzut ca vârf de gamă pentru că One X este quad-core.

Probabil vom asista și la pregătirea iOS 6.0, un sistem de operare mai optimizat – care va reduce consumul de energie și va accelera operațiunile.

Orium, fraza cheie va fi cu siguranță asta: este modelul la care a lucrat Steve Jobs, el a gândit redesing-ul deși nu era de acord cu ecranul mare… competiția a forțat Apple… etc.