Am avut ocazia să testez un sistem de interfon video tocmai bun de folosit în locuința smart, Well Eagle, vă permite să vedeți cine sună la ușă, să vorbiți cu interlocutorul, să deschideți automat poarta sau ușa de la intrare, după caz. Este un dispozitiv interesant, deși practic vorbind prefer varianta în care puteți răspunde direct de pe smartphone.

UPDATE: Am uitat de acest concurs și mulțumesc celor care mi-au atras atenția, foarte bine faceți că urmăriți concursurile !
Acum trag la sorți cu random.org dintre cele 133 de comentarii. Încarc filmarea pe Youtube apoi.
Video:

Print screen:

View post on imgur.com


Câștigătorul unui video interfon este autorul comentariului nr: 41- Alexandru Craciunescu. Felicitări !

Toate detaliile tehnice și informații despre preț găsiți pe site-ul Vitacom Electronics, care au oferit acest kit la test și concurs.

Funcții principale

– este un kit format din unitatea exterioară și cea din interior, cu ecran.
– permite vizionarea imaginilor de pe camera video din exterior pe ecranul de 7 inch din interior;
– permite comunicarea cu cel de afară ca un interfon normal;
– dacă aveți o yală electromagnetică poate acționa deschiderea porții / ușii;

Instalare și utilizare

Sistemul necesită instalarea de către un specialist, de aceea eu nu l-am instalat la mine, pentru că acest kit va fi oferit la concurs. Pot să vă confirm însă că funcționează și este o soluție foarte bună pentru locuințe, fie că vorbim de apartament sau casă cu curte.

Rezoluția imaginii nu este cea mai mare, doar 800×480 pixeli, dar pentru interfon este suficient. Conectarea celor două componente se face prin două fire, astfel că instalarea nu este foarte complicată. Unitatea exterioară are un design solid, cu buton pentru apelare, camera video și modulul de comunicare. De asemenea, este protejată la ploaie sau ninsoare. Materialul este protejat și nu ruginește, iar camera are LED-uri cu infraroșu, poate să vadă chiar dacă afară este întuneric sau lumina de pe scară s-a stins.

Dispozitivul din interior seamănă cu o tabletă, are ecranul pe care puteți vedea cine este la ușă, sistemul de comunicare, dar are și un buton care poate acționa pentru deschiderea ușii. Aici însă aveți nevoie de un sistem compatibil cu yală electromagnetică de 12V.

Sistemul din interior are 16 melodii diferite care pot fi alese pentru a recunoaște ușor că sună cineva la ușă și nu este vorba de altceva. Volumul soneriei și de asemenea volumul apelurilor poate fi reglat. Luminoxitatea ecranului este și ea reglabilă, la fel ca și imaginea generală de pe ecran, culori și contrast.

Există posibilitatea de a folosi acest sistem în companii, birouri mici, pentru că se pot conecta până la două unități exterioare (una principală și una secundară) și trei unități interioare (un monitor principal și două monitoare secundare). Astfel se poate gestiona mai ușor accesul în clădire.

Pachetul acesta conține: monitorul, unitatea externă, protecție împotrivă intemperiilor, alimentator, consolă fixare monitor și elemente de fixare (șuruburi).

Concurs!

Pentru a intra în cursa pentru acest dispozitiv, trebuie să comentați la acest articol, doar pe blog, cu răspunsul la întrebările:
– care credeți că sunt atuurile unui interfon video de acest fel?
– ați folosi un interfon video la voi acasă?

Atenție, concursul se încheie duminică, 22 septembrie, ora 23:59 – ora României.

Concluzii

Kit-ul Well Eagle este simplu de instalat și ușor de folosit, vă ajută să vedeți rapid cine sună la ușă și să puteți să răspundeți cu sunte și imagine sau să deschideți poarta rapid dacă aveți un sistem compatibil. Mi se pare o soluție modernă, utilă și pentru apartamente, case cu curte și chiar și pentru birouri. Iar prețul nu este extraordinar de mare. Produs oferit de Vitacom Electronics.

Galerie foto