Am fost azi dimineață împreună cu cei de la Salvați Copiii la Școala Specială pentru Hipoacuzici nr. 2 din Prelungirea Ghencea. Pe scurt, copiii cu problemede auz au descoperit socializarea online, sharing-ul de poze și filmulețe. Evident, sunt de asemenea vulnerabili în fața pericolelor, sunt foarte deschiși și își doresc prieteni noi. Iar voluntarii au ținut să-i ajute să folosească Internetul în siguranță.

 la Scoala Speciala pentru copii hipo-acuzici
la Scoala Speciala pentru copii hipo-acuzici

Unii dintre copii au sute de „prieteni” pe Facebook, dar pe care nu-i cunosc. Mulți dintre ei au făcut cunoștință cu „frumusețile” online-ului – au fost jigniți și hărțuiți online.

Ei intră foarte des pe Internet, iar mediul online le-a deschis multe oportunități de comunicare și de socializare, ușurându-le viața. Au un program de instant messaging creat special pentru ei: CamFrog.

 

Proiect Esign

 
După ce au avut în program copii cu probleme de auz, Salvați Copiii s-au gândit că și aceștia trrbuie să meargă la seminariile privind pericolele online. S-au gândit să extindă proiectul în școlile speciale pentru copiii cu probleme. La începutul acestui an au prezentat proiectul către Orange, care au decis să îl susțină.

Proiectul din școlile pentru copii cu probleme de auz a fost botezat Esign.

 

În martie s-au susținut șase focus-grupuri cu copiii surzi și cu deficiențe de auz.

Împreună cu Orange au realizat un plan pentru următoarele luni, pentru ca mesajul să ajungă la toți copiii români cu probleme de auz incluși în instituții de învățământ (sunt circa 2.500 de copii în toată țara).

Galerie foto

[nggallery id=375]