Producătorii de huse de telefoane au realizat noi imagini cu iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, unele din cele mai bune creații de pînă acum. Le-am obținut cu ajutorul MobileDirect, cel mai cunoscut magazin online de huse Apple.

Apple iPhone 12 Pro Max
Apple iPhone 12 Pro Max

Ce știm despre iPhone 12 Pro

Următoarea generație de telefoane iPhone vine cu siguranță în toamnă. Până la ora actuală, știm că vor exista patru variante iPhone. Pentru prima dată vom vedea iPhone 12 și iPhone 12 Max, dar și iPhone 12 Pro și Pro Max. Deocamdată, din aceste poze primite astăzi se văd clar două modele, iPhone 12 Pro (cu trei camere foto pe spate) și iPhone 12 Pro Max cu patru camere.

Dimensiunile sunt clare, din moment ce au putut realiza primele modele de huse. De asemenea, lansarea acestor imagini confirmă faptul că telefoanele Apple nu vor fi amânate prea mult. Chiar dacă lansarea nu va fi la început de septembrie, nu va fi amânată mult. În cazul iPhone SE 2020 urma să fie lansat în martie și a fost gata pe 15 aprilie. Deci undeva între trei săptămâni și o lună de întârziere. Probabil la început de octombrie vom vedea iPhone 12, dacă nu intervine altceva.

Toate modelele apar ca fiind 5G, iar telefonul de bază va avea ecran OLED Retina de 5.4 inch, iPhone 12 Max va avea de 6.1 inch, modelul iPhone 12 Pro tot de 6.1, iar versiunea de top, iPhone 12 Pro Max de 6.7 inch. Modelul de bază iPhone 12 va costa la lansare 649 dolari și este dotat cu procesorul de top și tehnologie 5G, mi se pare un best-buy pentru oricine vrea telefon compact. Noul iPhone 12 Max va costa 749 dolari, e pentru cei care apreciază ecranul mai mare. i12 Pro va avea un preț de 999 dolari, iar versiunea de top începe de la 1.099 dolari.

iPhone 12 Pro are avantajul camerei foto de top. Aici pare să fie cu trei senzori, probabil cea normală, ultra-wide și camera de zoom. Senzorul LiDar a apărut prima dată la iPad și este un fel de alternativă la 3D ToF, deci recunoaște scena și optimizează autofocusul. Oricum, este clar că vor avea camere foto de un nivel foarte bun. Probabil modelele Pro vin cu mai mult RAM și stocare 128GB, plus ecrane de rezoluție mai bună.

i12 Pro Max va avea ecranul cel mai mare, dar și bateria cea mai mare, iar Apple a demonstrat că poate oferi și autonomie bună. Toate modelele au procesorul de top Apple A14 Bionic, probabil primul care trece la 5 nanometri. Se discută despre 4 sau 6GB de RAM și 128GB de stocare internă pentru versiunile de bază. Bateriile sunt anul acesta mai mari de asemenea.

Din punctul meu de vedere terminalele par cam groase, marginea aia perfect dreptunghiulară dăunează. Da, arată în stilul iPhone clasic, dar de-asta eu prefer terminale care au ecranul cu magini curbate. Arată mai premium, senzația în mână este mai bună. Sorry, dar Apple m-a pierdut undeva pe la iPhone 5.