Unul din terminalele iPhone 4S primite în campaniile de la finalul anului trecut a avut o astfel de eroare. Arăta semnal full, dar se comporta ca și nu are semnal. Dacă te suna cineva zicea că ai telefonul închis. Când intra în stand by, adică se închidea practic ecranul, dădea uneori eroarea “Invalid SIM”, deși am avut acel micro SIM activ pe iPhone 4 fără nicio eroare.
De altfel este una dintre erorile des comentate pe Internet, dar țin să precizez că rezolvările prezentate pe forumuri sunt doar aberații. Majoritatea, nu toate. Sunt și povești reale. Eu am rezolvat problema, dar citiți toată povestea de mai jos.iPhone 4S invalid SIM

iPhone 4S nu a început să dea erori brusc, ci a făcut așa direct după desigilare, la prima lui activare și funcționare. Nu a putut fi reparat cu update-uri de software sau prin diverse alte metode recomandate pe forumuri gen Softpedia sau discussions.apple.com. Am citit vreo 1000 de experiențe similare și se dau cele mai prostești explicații, mergând pînă la ideea să te duci să ceri un alt micro SIM, că ăsta actual n-ar fi compatibil. Prostii!

Dacă ai probleme cu semnalul și apare uneori Invalid SIM, trebuie să mergi cu el la service. Trebuie înlocuit.

Am citit povești cu utilizatori care au primit telefonul înapoi din service cu aceeași eroare. De aceea, trebuie să solicitați de la prima vizită la service înlocuirea terminalului. Le spuneți clar că au fost astfel de cazuri și au fost înlocuite telefoanele, fiind o eroare din telefon, nu de la utilizator sau din software. Nu se rezolvă cu resoftare sau Restore.

Al meu s-a întors de la service, dar cu notificarea că a fost înlocuit. Au fost loturi de terminale cu astfel de erori, care nu pot fi reparate, doar înlocuite.
iPhone 4S merge acum ok și nu a mai avut nicio eroare.