iPhone 8 a ajuns la mine și am povestit un pic în video, iar aici pun pe scurt primele impresii. Promit să-l testez mai intensiv și să revin cu un review complet cât pot de repede. Deocamdată, câteva păreri sincere.


iPhone 8 – păreri

  • Prima impresie este că telefonul chiar este un iPhone 7S. Seamănă aproape perfect cu iPhone 7, are majoritatea elementelor lui 7, doar cu mici optimizări. Într-adevăr, sub capotă diferă, are procesorul nou și are camera foto nouă, iOS 11 și toate celelalte. Dar asta nu îl face neapărat excepțional. Sticla pe spate este plăcută la atingere și nu se murdărește la fel de mult precum cea de la S8 / Note 8 / LG V30 / HTC U11 și altele. După o vreme de utilizare se văd amprente, dar nu chiar atât de multe.
  • Realizarea este foarte bună, doar vorbim despre un iPhone, arată excelent, dar testele arată că sticla de pe spate este ușor de spart. Eu tocmai am scăpat S8 pe gresie, pe ecran, nu s-a spart și nici nu s-a zgâriat. Întâmplător nu era în husă pentru că filmam. Dar a fost ok, nu am nevoie de service încă 🙂
  • Telefonul este subțire și ușor, este o plăcere să îl ții în mână după câteva luni cu telefoane mai grele și mai masive. Dar recunosc că în clipa asta ecranul de 4.7 inch mi se pare mic. Mă pot obișnui cu el, dar este mic, iar când scriu literele par foarte mici și apas pe lângă taste.
  • Camera foto pare să fie bună. Nu am avut foarte mult timp cu el, așa că nu pot să vă spun multe. Dar ce am reușit să fotografiez pe-aici arată excepțional. După cum știți, iPhone 8 domină acum topul DXOMark având practic cea mai bună cameră foto pe un smartphone la ora actuală.
  • Revin mâine cu testul de autonomie, îl las să ruleze peste noapte, sper să reușesc să nu dea fail.
  • Performanțele hardware au fost bune, cum era de așteptat, după cum se vede dimensiunea memoriei RAM nu prea contează, iar scorurile sunt mari chiar dacă iPhone 8 are doar 2GB de RAM. Toate aplicațiile video au rulat foarte fluid, fără lag, fără sacadări. Testele și celelalte aplicații au rulat rapid și fără lag, singurul lucru care poate fi reproșat Apple este că insistă cu setările de securitate și cu termeni și condiții. Deși am dat amână de trei ori, reapărea notificarea rapid. A trebuit să schimb parola, iar cea nouă nu poate fi oricum, ci trebuie musai complicată. O uit și pe asta 🙂
  • Prețul iPhone 8 rămâne măricel, hai să nu ne ascundem după deget. Dacă ai banii ăștia poate vrei ceva mai interesant. Dacă nu ai nevoie de telefon, îți iei laptop nou. Dacă nu ai nevoie de ceva nepărat, faci o vacanță de cinci stele. De-asta cred că interesul pentru iPhone 8 rămâne limitat. De asemenea, tocmai iPhone X a redus interesul pentru iPhone 8. Cred că majoritatea fanilor vor modelul de top, dar acesta va fi greu de găsit.
  • Cam atât deocmadată, prima interacțiune cu iPhone 8 a fost ok, dar nu impresionantă. Revin cu un test mai complex.

Vouă cum vi se pare?

Foto iPhone 8